Zalaegerszeg

2011.06.27. 06:29

Medvét és muflont is lőttek a 3D-s versenyen

Medvét, fácánt, muflont és mormotát is célba vett tegnap az a 114 fő, aki benevezett az Arany Sólyom Baráti Kör idei 3D-s vadász-íjász versenyére, az ötödik Delforg Kupára Nemessándorházán.

Varga Lívia

18 kategória, 20 csapat, 114 résztvevő, 24 állatalakos vadászcél, több órányi küzdelem. Ez a rövid mérlege a nemessándorházai íjászpályán immár ötödik alkalommal megrendezett megmérettetésnek, amin a megye szinte minden íjjászcsapata képviseltette magát, de érkeztek versenyzők Vasból, Somogyból, a Pest megyei Lovasberényből, Veszprémből és Sopronból is.


- Mini, gyerek, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályban hirdettük meg a versenyt, 6 éves kortól, ám két legfiatalabb íjászunk alig több mint 3 és 5 éves, ők a mini-mini kategóriában indultak. Legidősebb versenyzőink 60 év körüliek - mondta Antal Nándor szervező, a baráti kör vezetője, megjegyezve: a férfiak mellett a hölgyek is szép számban képviseltették magukat. - A versenypályán 24 állatalakos vadászcélt állítottunk fel teljesen természetes környezetben, a növényzet és a terepviszonyok maximális kihasználásával.

A versenyen a kategóriák első három helyezettjét jutalmazták, a nap fődíjáért, a Delforg-kupáért pedig a tradícionális kategóriák első helyezettjei mérkőztek meg. (Ugyanis, bár minden kategória elindulhatott, a kupáért menő harcban csak a sima vadászreflex kategóriáig vették figyelembe az eredményeket.) A végső viadalt szoros küzdelemben Szabó András, a Sárvári Ijászegyesület tagja nyerte, aki felnőtt férfi vadászreflex kategóriában indult a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!