Zalaegerszeg

2011.06.27. 17:32

Digitális táblák és interaktív tananyag

Becsvölgye önkormányzata nyertes Tiop-pályázata jóvoltából négy interaktív táblával, tantermi csomaggal és egyéb számítástechnikai eszközökkel gyarapodott a Szegi Suli Általános Iskola.

Horváth A. Attila

Mint Simon Zsolt igazgató-projektmenedzsertől megtudtuk, a fentiek mellett szervergéppel, szavazószettel, wifivel, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását segítő csomaggal bővítették az intézmény informatikai rendszerét.

- Az internet térnyerésével a ma iskolapadban ülő diákok életritmusa, az őket érő ingerek mennyisége és minősége nagymértékben eltér attól, amit szüleik iskolásként tapasztaltak. A szülők elvárása is folyamatosan nő, mindezek miatt nem lehet kizárólagosan az évekkel ezelőtti tanítási módszereket alkalmazni. Ezt pedagógusaink is felismerték, és az elmúlt években elsajátították a kooperatív technikákat, a projektmódszert, amit eredményesen alkalmazunk a tanórákon - mondta Simon Zsolt, hozzátéve: az új eszközök ebben a munkában kínálnak további segítséget.

 

 Az interaktív táblák hasznosságáról a gyakorlatban is meggyőződhettek az érintettek: Kustán Jenő tanár vezetésével bemutatót rendeztek nemrég a becsvölgyei intézményben a tantestületnek, a diákoknak és az érdeklődő szülőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!