Zalaegerszeg

2011.04.11. 18:19

Szépség van mindenütt (képgalériával)

Tizennégy helyi alkotó és egy zalalövői vendég munkái láthatók a bagodi faluházban vasárnap megnyílt tavaszi kiállítás és vásáron. Nem profi kézművesek, hanem a helyi közösség tagjai mutatkoznak be, viszont a kiállított tárgyak szépek.

Varga Andor


A tárlatot a Bagodért Egyesület találta ki és szervezte meg, melynek a megnyitón Mogyorósi József polgármester is köszönetet mondott ezért a munkáért.

- Azt mondják, amit az emberek csak fényes kavicsnak vélnek, abban az ékszerész felismeri a gyémántot - fogalmazott a falu vezetője a kiállítóteret zsúfolásig megtöltő érdeklődők előtt. - Így ismeri fel a kreatív ember az értéket minden anyagban. A fantázia és a kézügyesség pedig határtalan, képes mesevilágot alkotni, míves darabokat teremteni. Mert lehet ugyan, hogy az igazi művészetet csak a múzeumokban találjuk, de a szépség ott van mindenütt.

A kiállított tárgyak nagy része már a közelgő húsvéti jeles napokhoz kapcsolódik. Ez persze nem véletlen: a szervezők így, legalábbis ötletekkel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy ez alkalommal más otthonok is ünnepi ruhát öltsenek.

A kiállítás a héten megtekinthető, de hogy a faluház nyitva legyen, előre egyeztetni kell az önkormányzatnál.

 


A bagodi faluházat a közelmúltban pályázati forrásból újították fel. Azóta egyik felét a helyi fiatalok klubhelyiségként használják, a másik, kiállítótéri rész azonban csak alkalmanként nyit ki. Ilyen „pillanat” a tavaszi vásár, melyet mostantól minden évben megrendeznének.

  További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!