Zalaegerszeg

2011.04.18. 17:15

Kincsfeltárás gyerekszemmel (fotókkal)

A Zalegerszegi Kistérség Közkincs Kerekasztala alkotáspályázatot hírdetett a kistérségben élő gyermekeknek "Értékeink gyerekszemmel" címmel. Minden olyan munkát vártak a szervezők, amit a gyerekek a saját településükön értéknek tartanak és bárkinek, aki felkeresi a lakóhelyüket szívesen megmutatnának. A felhívásra 120 munka érkezett, több, mint 100 alkotótól.

Vásár Marianna

A rajzokból, festményekből megismerhető Becsvölgye, Bagod, Kustánszeg, Nagykutas, Ozmánbük, Söjtör, Gellénháza, Salomvár, Zalacséb és Zalalövő néhány jellegzetes és nemegyszer a felnőttek számára meglepő értéke.


Az épített és a természeti értékek mellett a gyerekek számára fontos volt a hagyományok, a rendezvények és az egyes kulturális csoportok, közösségek beemelése is az értékek sorába.
A Közkincs Kerekasztal Egerváron április 16-17-én az Észak-nyugat Zalai Kistérségi Társulás XI. Kistérségi Vásárának kísérő rendezvényeként kiállítást szervezett a beérkezett alkotásokból.  A vásárra kilátogatóknak Fehér Lászlóné a Zalai Népfőiskolai Egyesület titkára mutatta be a kiállítást. A látogatók szavazhattak a nekik legjobban tetsző műre is.

Az óvodások munkái küzül Takács Iringó 4 éves  nagykutasi kislány Festett templom szivárvánnyal című műve kapta a legtöbb szavazatot, míg az általános iskolásoknál  Palkovics Melinda 13 éves becsvölgyei tanuló Agancskoronával című műve nyerte el leginkább a vásárra kilátogatók tetszését.


A kiállítás megtekintése után a Deák Ferenc Megyei Könyvtár a bagodi alkotóknak, míg a József Attila Városi Könyvtár a nagykutasi kis művészeknek ajánlott fel egy-egy ajándékcsomagot.

A gyerekek és az intézmények közös elismerésére a III. Göcsej Randevú keretében kerül majd sor 2011. június 4-én a Falumúzeumban. Ez lesz a kiállítás következő állomása.

A kezdeményezés sikerét látva több település és intézmény jelezte szándékát, hogy szeretne csatlakozni az értékfeltárók sorába. Aki kíváncsi térségünk szépségeire, az jöjjön el és fedezze fel őket a Falumúzeumban június 4-én!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!