Zalaegerszeg

2010.11.30. 07:18

Költözik a mérlegház Zalaegerszegen

Lebontják és új helyen felépítik a mérlegházat Zalaegerszegen. Ez is szóba került a Városesztétikai Társaság legutóbbi ülésén. A korábban helyileg védett épületet a tehermentesítő út kialakítása miatt költöztetik el.

Arany Gábor

 – Az észak-déli tehermentesítő úthoz szükséges, hogy a Munkácsy utcában a forgalom kétirányú legyen, tehát a jelenlegi szűk keresztmetszetet a Mérleg tér és a Szeglet utca között meg kell szüntetni – kezdte Bertók Sándor főépítész a döntés indokolását. – Ehhez a virágudvart és a múlt század húszas éveiben épített mérlegházat át kell helyezni. Utóbbi formája, mérete, tetőszerkezete fontos megőrzendő érték. Teljes felmérése után következik a bontás, majd megfelelő környezetben méltó funkciót keresünk neki. Cukrászdaként vagy más célra kiváló lehet – magyarázta.

A döntést erről a decemberi közgyűlés hozhatja meg.


A Vártár ülésén második napirendként a közterületi légvezetékekről folyt a szó.

– A legtöbb embernek ez a pókhálórengeteg nem tetszik, de túl sokat nem lehet ellene tenni – jelezte Vörös László, az észak-dunántúli áramhálózat régióvezetője. Elmondta: csak a belvárosi és lakótelepi területeken, illetve ahol az önkormányzat előírja, alkalmazzák a földkábelt. Ez azonban lényegesen költségesebb, miközben az energiahivatal is a minél takarékosabb működésre szorítja őket.

Az áramon kívül más szolgáltatás is légkábelen érkezik, ezért a sűrűsödő „pókháló” ellen legalább a vezetékek kötegelésével lehetne tenni – szólt egy hozzászóló javaslata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!