Zalaegerszeg

2010.09.30. 10:17

Közkincs Kerekasztal a Kávási Tájházak tövében

Szeptember 29-én, szerdán Káváson tartotta idénynyitó összejövetelét a Zalaegerszegi Kistérség Közkincs Kerekasztala.

Vásár Marianna

A program 2009-ben indult, melynek folytatásához 450 ezer forint támogatást nyújt ebben az évben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A kerekasztal résztvevői  egy kétnapos tréninget terveznek „Önkéntesség a kulturális értékfeltárásban” címmel annak érdekében, hogy a települések kulturális értékeinek feltérképezésébe minél több embert be tudjanak vonni. Kiemelt figyelmet fordítanak ebben az évben az iskolákkal való együttműködésre.


November elején jelenik meg „Az értékeink gyermekszemmel” alkotáspályázat. A beérkezett munkákkal kívánja a kistérség színesíteni honlapját, kistérségi adatbázisait, értéktárait. Szakmai mentori napokat készítenek elő a Kerekasztalban részt vevő partnerszervezetekkel azzal a céllal, hogy segítsék a kultúra területén működő amatőr csoportok munkáját.

A vendéglátó, Horváth Istvánné Kávás Község polgármestere bemutatta a két műemlék tájházat és ismertette a BORONA építészeti és biológiai tanösvény kialakításának céljait a működtetés nehézségeit.

A Zalaegerszegi Kistérség Közkincs Kerekasztalának tagjai 2010. őszén több programot valósítanak. A legközelebbi a II. Göcsej Randevú, mely október 9-én a Göcsej Falumúzeumban kerül megrendezésre. Itt Göcsej térség települései, helyi termelői, kulturális csoportjai mutatkozhatnak be.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!