Zalaegerszeg

2010.09.30. 17:59

Az év vendéglátóhelyeit inkognitóban járta végig a zsűri

Csütörtökön hatodik alkalommal adták át a zalaegerszegi önkormányzat és a Kisosz Zala Megyei Egyesülete által közösen meghirdetett, „Az év vendéglátóhelye” verseny díjait.

dr. Magyar Nóra

„Az Év Vendéglátóhelye” városi versenyt 2005-ben indította útjára a zalaegerszegi önkormányzat, szakmai zsűri előtti megméretés lehetőségét kínálva fel a város vendéglátóhelyeinek. A versenybe két módon lehetett bekerülni: az éttermek és kávéházak, vagy maguk jelentkeztek, vagy egy lelkes vendég ajánlhatta kedvenc éttermét a szervezők figyelmébe.

A háromtagú zsűri inkognitóban járta aztán végig a versenybe benevezett helyeket, számos szempont szerint értékelve azokat: a belső designtól a vendéglátás színvonaláig. Köbli Zoltán, a hévízi Európa Fit Hotel étteremigazgatója, zsűrielnök elmondása szerint idén is nehéz dolguk volt a végső döntés meghozatalában, hiszen számos magas színvonalú vendéglátóipari egység közül kellett azt a bizonyos legjobbat kiválasztaniuk.

 

A legtöbb nevezés és ajánlás idén az „Az év étterme” címre érkezett, összesen nyolc vendéglátóhely vett részt a megmérettetésen. A díjat végül a Piac Bisztrónak ítélték, elismerve ezzel mind az ételkészítés, mind pedig a felszolgálás terén nyújtott profizmust.

„Az év kávéháza” címért versengő hét jelölt közül a díját a Parco Caffé képviselője vehette át, a zsűri díját pedig a Terra Incognita Étterem és Kávéháznak ítélte oda a szakmai testület.

„Az év szakácsa” címet Csizmadia Gábor nyerte a Terra Incognita Étterem konyhájából, a „Az év pincére” kategóriában pedig Bönöcz Krisztián, a Kámi Garden Étterem munkatársa bizonyult a legjobbnak.

A szervezők különdíját vehette át Fogas Anikó, a Mylord Kávé és Teaház üzletvezetője a széles választékért; míg a Joy Cafét az üzlet egyedi kialakításáért és a harmonikus ízvilágért, a Piccolo Éttermet és Panziót otthonos hangulatáért; a jánkahegyi Gyuri Csárdát pedig különleges bo- rés pálinkakínálatáért díjazták.

 „Az év étterme” és „Az év kávéháza” kategóriák győztesei réztáblát is kaptak, melyek az üzletben felszerelve hirdetik a most elért sikert. A díjazottak a szakmai elismerésen kívül 100 ezer forint, fejlesztésre fordítandó pénzjutalmat, valamint a sikerre emlékeztető díszoklevelet is átvehettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!