Zalaegerszeg

2009.09.08. 02:29

Saját számok, egyedi szövegek

Zalaegerszeg (kgy) - Pár hónapja nyolc zenész egy lemez erejéig közös produkcióba kezdett, s bár a társulás alkalminak indult, ismerősök unszolására belátták, hogy többre is képesek. Így alakult a Backline rockegyüttes.

Kiss Gyöngyvér

- Az eredeti terv csupán egy CD elkészítése volt, hogy mindannyian megmutathassuk majd unokáinknak: ilyen saját zenét csinált az öregfiú, meg az öreglány fiatalon - mesélte Tóth Balázs gitáros a kezdetekről. - Aztán a próbák során nagyon megszerettük ezt a zenét, meg persze a közeli barátok is noszogattak minket, hát úgy döntöttünk, kiállunk a világ elé, hátha sikerül országos babérokra törni.

Az öt hangszeres tag (Tóth Balázs, Kozma Ádám, Pándics András, Monostori János, Wohner Csaba) neve az egerszegi zenei életben mostanáig sem volt ismeretlen, énekeseiket pedig családi kötelék is összefűzi: Szekeres Éva énekesnő két testvére működik közre vokalistaként: Szekeres Kata és Júlia.- Régen a Pókháló zenekarban énekeltem, aztán sokáig nem vállaltam fellépéseket - mondta Éva. - De mikor Balázs elém állt a nyersanyaggal, annyira levett a lábamról ez a zene, hogy úgy éreztem a bandában a helyem. Afelől pedig szemernyi kétségem sem volt, hogy testvéreim is benne lesznek a buliban . De a szövegek ekkor még kevésbé tetszettek, így javasoltam, hogy Lukács Sanyit kérjük fel szerzőtársnak.

A neten a közelmúltban már megjelent hét dal közül öt utóbbi szövegeivel került fel, a reménybeli lemezen pedig még Karáth Anita sorai is hallhatók lesznek - a tizenkét szám közül kettőben.

- A lemez természetesen készülőben, de már az élő fellépések is izgatnak bennünket. Ehhez manapság nem nélkülözhető az ismertség, amit talán megalapoz, hogy az internetről már kétezren letöltötték a muzsikánkat - mondta Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!