Zalaegerszeg

2007.02.23. 03:27

A fociról vitáztak

Pacsa (szj) - Elfogadta a költségvetést a pacsai képviselő-testület. A település 438 millió forintból gazdálkodhat idén. A tervezett hiány meghaladja a 34 millió forintot, közölte a polgármester.

Szabó Judit

A pacsai költségvetésben is éreztetik hatásukat a megszorítások: fejlesztéseket várhatóan csak pályázati segítséggel valósíthat meg az önkormányzat. A célok között a régi Tüzép-telephez vezető, több lakóingatlan megközelítését szolgáló út felújítása szerepel 12 millió forintból. A közútkezelő másképp nem ad engedélyt a használatára. Ugyancsak tervbe vették a könyvtár 6,5 millió forintos felújítását, a régi tanyagondnoki autó cseréjét, valamint el akarják kezdeni a közművesített lakótelkek kialakítását.

A legfontosabb feladat az intézmények működőképességének megőrzése, ami jelentős terhet ró a településre. Az általános iskola kiadásaihoz rendelt állami forrásokat például közel 30 millió forinttal kell kiegészítenie az intézmény három fenntartójának. Az iskola várhatóan csak létszámleépítéssel tud talpon maradni ebben az évben.

A költségvetésbe tervezett hiányt takarékos gazdálkodással és önhikis pályázati támogatással szeretnék leküzdeni, hogy ne legyen szükség működési hitel felvételére.

Ezek is érdekelhetik