Vörösiszap

2010.11.11. 18:40

Iszapömlés - Kocsis István visszautasítja az LMP rágalmait

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója közleményben utasította vissza az LMP "durva rágalmazását" az ajkai timföldgyár privatizációjával kapcsolatban.

MTI

Jávor Benedek, az LMP képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja Kocsis István felelősségét is vizsgálná az ajkai timföldgyár és vörösiszap-tározó ügyében, mivel a gyár privatizációjakor Kocsis volt az Állami Privatizációs Zrt. vezérigazgatója.
   
A BKV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a timföldgyár privatizációját egy kormányhatározat alapján a Hungalu vezérkara bonyolította, "az LMP állításai nem felelnek meg a valóságnak".
   
Jávor Benedek sajtótájékoztatóján azt mondta, Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítésének időpontjában Kocsis István volt a közlekedési cég első embere.
   
A BKV ezzel kapcsolatban közölte, Szalainé munkaviszonyát Antal Attila vezérigazgató szüntette meg, és 2008. március 31-én vette fel a végkielégítését. A volt humánpolitikai igazgató asszonyt Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató vette vissza a BKV-hoz 2008. június 30-án. Kocsis István 2008. szeptember 1-jétől irányítja a BKV-t.


Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!

Ezek is érdekelhetik