Vörösiszap

2010.11.05. 10:36

A vörösiszap 10. áldozata: meghalt a Győrben ápolt kolontári beteg

Pénteken meghalt a vörösiszap-katasztrófa hetek óta súlyos állapotban lévő 71 éves sérültje - ő a katasztrófa 10. áldozata. Pénteken délután helyezték végső nyugalomra a kolontári temetőben a 14 hónapos Angyalkát, aki az öt héttel ezelőtt bekövetkezett vörösiszapömlés során vesztette életét.

zaol.hu

A lúg miatt a 71 éves férfi testének 70 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Az orvosok folyamatosan küzdöttek a férfi életéért, állapota ennek ellenére sem javult tartósan. Az elmúlt néhány napban állapota instabillá vált, majd válságosra fordult, s  pénteken délelőtt 11 óra előtt nem sokkal az idős férfi meghalt – írja a kisalfold.hu.

Eltemették a katasztrófa legfiatalabb áldozatát

Véső nyugalomra helyezték a kolontári temetőben péntek délután a 14 hónapos Angyalkát, aki az öt héttel ezelőtt bekövetkezett vörösiszapömlés során vesztette életét.

A rendőri biztosítás mellett tartott gyászszertartáson mintegy százötven családtag és helybéli jelent meg. Ott voltak az áldozat szülei, és 3 éves testvére, akik négy hétig feküdtek kórházban az erősen lúgos anyag okozta súlyos égési sérülésekkel.

 


A kislányt a kolontári temető hátsó sarkában temették el, hófehér keresztfája előtti sírját virágerdő borította.

A Veszprém megyei kistelepülés tíz lakosa vesztette életét az ajkai zagytározóból október negyedikén kizúdult, mintegy egymillió köbméternyi vörösiszap miatt, és a helybéliek, valamint a szomszédos Devecser lakosaival együtt másfél százan szereztek égési sérüléseket. Mintegy harminc ember szorul még kórházi kezelésre.

A legutolsó áldozat péntek délelőtt vesztette életét a győri kórházban.


Adománygyűjtésbe kezdett a Zalai Hírlap -  Várjuk olvasóink adományait!


A katasztrófa részletei itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!