Vonyarcvashegy

2015.06.02. 15:50

Ötletbörze Vonyarcvashegyen: a helyiek mondhatják el, mit szeretnének

Vonyarcvashegy - Immár második alkalommal szervezték meg az ötletbörzét, ahol a helyi lakosok mondhatják el, mi mindent szeretnének a településen. A nyári szezon közeledtével a szabadtéri programlehetőségek igénye került előtérbe.

Keszey Ágnes

A Turisztikai, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, Pali Róbert szervezte meg már második alkalommal az ötletbörzét, melynek nem csak az a célja, hogy a település vezetése megismerj, mi mindent szeretnének a lakók, hanem az is, hogy a vonyarcvashegyiek megismerjék egymást és közösen, összefogva tegyenek a településért, erősítve a közösségi életet.

– Hagyományaink ápolása mellett az is fontos, hogy modernek és rugalmasak legyünk, ezektől is függ, hogy mennyire vonzó a település. Gyorsan kell észrevenni változásokat és gyorsan kell reagálni rájuk, ezt a célt is szolgálják az ötletbörzék – mondta el a képviselő, aki a lakók ötletei nyomán megvalósuló programokról is szólt.

– Megszületett egy sportnap ötlete, melyet június 26-án meg is rendezünk. A kisebbeknek öt, a nagyobbaknak tíz kilométeres távon indítunk futóversenyt, mely a szomszédos települést, Balatongyörököt is érinti. A résztvevők ajándék strandbelépőt kapnak. Az ötletek között szerepelt, hogy a strandi animátori programokat bővíteni lehetne homokvár építéssel, vízi játékokkal, vagy akár festészettel is. Sokak igénye, hogy a helyi és környékbeli énekesek, zenészek, zenekarok, fellépők bemutatkozhassanak a nyári fesztiválokon – sorolta Pali Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!