Vonyarcvashegy

2014.02.02. 15:45

Jelmezbe bújva fújták

Vonyarcvashegy - Idén a vonyarci iskolában rendezte meg a hagyományos fúvós farsangot a Zalai Balaton-part Zenekaráért Közalapítvány.

Szabó Judit

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar 1994-ben alakult. Ma már két együttes működik: a felnőttekből és fiatalokból álló, 40 fős nagy zenekar és a 35 tagú utánpótlás együttes. Kiss Tamás karnagy elmondta, hogy húsz év alatt 1158 fellépésük és 53 külföldi turnéjuk volt, kiadtak öt CD-t, egy audiokazettát és egy DVD-t. Repertoárjukban a klasszikus fúvószenekari darabok mellett könnyűzenei számok, filmzenék és kortárs szerzők művei is fellelhetők.



Az operaház fantomja című musical-ből is hallhatott részleteket a szombaton rendezett alapítványi bál közönsége (Fotó: Kósa Tamás)

A farsangi bál már hagyomány a főként vonyarcvashegyi és balatongyöröki önkormányzat támogatásával, valamint szponzorok segítségével működő együttes életében. Egyik évben az egyik, a másikban a másik településen rendezik meg az estet. Szombaton a vonyarcvashegyi iskolában mind a két együttes fellépett, a tagok jelmezbe öltözve szórakoztatták a közönséget a Vonyarcvashegyi Majorett Csoport közreműködésével.

A bál bevételét az együttes utaztatására, egyenruhákra és a hangszerek javítására fordítják. A zenekart működtető alapítvány idén emlékérmet hozott létre, amelyet dr. Brazsil Józsefnek adományoztak a szülői közösségben végzett önzetlen munkájáért és támogatásáért. A bálon emléklapot adtak át az együttes munkáját segítő Gyenes Néptánccsoportnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!