SÉTA

2019.04.16. 11:30

Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

Múlt csütörtökön rendezték meg, immár 27. alkalommal a megyei katasztrófavédelmi versenyt.

SÉTA

Baleseti elsősegélynyújtás szimulálva

Fotó: Katasztrófavédelem

A területet 11 állomás övezte, ahol más-más feladatokat kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek. Hat közép- és hat általános iskolás csapat vett részt a vetélkedőn, melyen balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi, közlekedésrendészeti és egészségügyi területen kellett bizonyítani.

Ebéd után volt némi szünet az adminisztrációs munkára, összesítésre. Addig mindenki mesélte az élményeket egymásnak, hogy ki mire számít, ki hogyan érezte magát. Az általános iskolák közül az 1. helyet a Nagykanizsai Péterfy Sándor Általános Iskola nyerte meg. A 2. helyet a Petőfi Sándor és Dózsa György Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vitte el.

Baleseti elsősegélynyújtás szimulálva
Fotó: Katasztrófavédelem

A 3. helyet pedig a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola zsebelte be. A középiskolák közül az 1. helyet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiuma nyerte meg, a 2. helyet a Mura Mentőcsoport középiskolás diákjai szerezték meg, míg a 3. helyen a Zalaegerszegi SzC Deák Ferenc Szakgimnáziuma végzett.

Bíró Laura,

Orsós Adrián

ZSzC Ganz-szakgimn. Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!