SÉTA

2019.03.12. 18:00

Diákfórum Zalaegerszegen

2019. február 20-án diák-közmeghallgatást tartottak a Csány László Szakgimnáziumban.

SÉTA

Az eseményen a ZVDÖK, a tankerület és a szakképzési centrum vezetősége hallgatta meg a zalaegerszegi diákélettel kapcsolatos kérdéseket, problémákat. Megközelítőleg fél évvel ezelőtt sor került a Zalaegerszegi Díszteremben egy diákparlamenti ülésre, ahol a jelenlevők kérdéssort állíthattak össze. A fórumon most ezekre a kérdésekre kaphattak a diákok választ.

Hosszú vitát eredménye­zett a tanítási órák közti szünetek idejének megfelelő beosztásának kérdése. A zalaegerszegi középiskolák tanulói jelezték: nem minden esetben rendelkeznek megfelelő mennyiségű idővel a napközbeni étkezésekhez. A beszélgetés végére kiderült, hogy a tankerület az órák közti megszakításokat és azok hosszát, beosztását nem befolyásolja, valamint nem szabályozza. A zalaegerszegi középiskolák közül néhány már talált megoldást a problémára. Ha a diákközösségnek a szünetek beosztása nem felel meg, akkor minden esetben az iskola diákönkormányzatának közvetítésével kell megoldást keresni.

Szóba kerültek az épületek belső amortizációjának problémái. Többen nehezményezték az illemhelyek nem megfelelő állapotát, felszereltségét. A jelen lévő vezetők válaszukban kifejtették: hosszú és nehéz munkát, valamint precíz szervezési tevékenységet igényel az épületek folyamatos korszerűsítése, azonban Zalaegerszeg valamennyi iskolájában és kollégiumában elkezdődtek vagy már be is fejeződtek a felújítások.

Innovatív pedagógiai és tanítási módszerek javaslatait adták át a részt vevő diákok, de az ötletek megvalósítása nem tartozik a helyi diákönkormányzat és közösségi tér jogkörébe. A jelen lévő pedagógusok kifejtették saját gondolataikat, és támogatták a tanulók ötleteit; továbbítani szerették volna az ebben a témában illetékes szervek felé.

Tekintettel a nagy érdeklődésre, lesz még alkalmunk a tankerületi vezetőkkel találkozni, és további hasznos eszmecserét folytatni a diákélet problémáinak megoldásával kapcsolatosan.

Mór Máté és Tompos Dávid (11.b)

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!