Vélemény

2017.08.06. 19:02

Jó reggelt, Zala megye!

Minden gasztronómiai fesztivál előtt megígérem magamnak, hogy nem kóstolok annyit, hiszen a gyomrom és az epém másnap mindig felváltva fáj.

Benedek Bálint

Azonban általában elgyengülök, amikor meglátok egy tál dödöllét, amit a nagyrécsei Irma néni pirított vagy egy szép szelet tortát valamelyik sütiseregszemlén. No és persze ugyanez a helyzet a jó szaftos, vagy ahogy Tótszerdahelyen mondják, tocsogós rétessel. A szombati fesztiválon ismét kitettek magukért az asszonyok, hiszen annyiféle töltelékkel pakolták meg a tésztákat, hogy már a látványtól is sóhajtozni támadt kedvünk. A túrós és a tökös-mákos örök kedvenc, de az alternatív, köles sárgabarackkal vagy az alma narancssal is jó párosításnak bizonyult. A kóstolást visszafogtam, de tudom: jövőre még körültekintőbben kell eljárnom, hiszen az asszonyok kreativitása nem ismer határokat.

Ezek is érdekelhetik