Utazó

2017.05.16. 14:32

Élmény az együttlét gazdinak és kutyának - ebbarát helyek a Balatonnál

Balaton - Akik szívesen barangolnak , pihennek a család kedvencével együtt, azoknak segítség lehet a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, mely a térség kutyabarát vendéglátóhelyeit, szálláshelyeit, látnivalóit tartalmazza.

Keszey Ágnes

A kiadvány a Balaton Turizmus Szövetség partnerségével készült el.

-  Rengeteg  ember van, aki szeretne a házi kedvencével együtt nyaralni. Ez egy nagyon komoly bővülési lehetőség, szükség is van a Balaton környékén arra, hogy ezeket az embereket is megfelelő minőségben szolgáljuk ki- emelte ki Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.

A kiadványhoz ingyenesen juthatnak hozzá az érdeklődők

A szervezet egyébként elindított egy felmérést, mely a család- kerékpáros és kutyabarát szolgáltatóhelyeket térképezi fel, így adatbázisával is segíti a Kutyabarát Balaton Élménykalauz szerkesztőit.

A kiadványhoz a gazdák hamarosan ingyenesen juthatnak hozzá a balatoni Tourinform-irodákban, több városban és Budapesten is számos helyen. Internetes oldal  (mely hamarosan három nyelvű lesz) is segíti a kutyás kirándulástervezést és szálláshely-keresést.

Mamba kutya a Balaton zalai partszakaszának egyik  kutyabarát helyén a gyenesdiási Darnay pincénél - az Élménykalauz egyik fotója

– Célunk, hogy télen-nyáron kommunikáljuk a kutyabarát szolgáltatásokat, tehát nem csak a szezonra szeretnénk a Balatonra csábítani a kutyásokat. Ezzel az aktív turizmust is fejlesztjük. A Balatont, mint Magyarország legkiemelkedőbb turisztikai attrakcióját azért is emeltük ki, mert nagyon sok magyar és külföldi látogat  ide – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarát program alapítója.

A Kutyabarát Balaton Élménykalauz közel hetven olyan  balatoni vendéglátó-és szálláshelyet, látnivalót- köztük zalaiakat is - mutat be, ahol az ebeket is várják és szívesen látják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!