Utazó

2009.11.11. 20:18

Nordic walking pályák, túraútvonalak és kilátó közel 80 millióból

Közel nyolcvan millió forintos térségi turisztikai fejlesztés támogatásáról írtak alá szerdán megállapodást Lentiben.

zaol.hu

A Barangolás a Kerka mentén nevű projekthez az Új Magyarország Fejlesztési Terv 66 millió forinttal járul hozzá.

A projekt célja, hogy Lenti és környéke turisztikai vonzerôit integrált kistérségi csomag részeként egységbe foglalja, illetve a már meglévô szolgáltatások mellé új élményelemek kerüljenek kialakításra.

A pályázat révén mintegy 150 kilométer gyalogos túraútvonalat, 25 kilométer kerékpáros útvonalat jelölnek ki, Nova térségében kilátót emelnek, Gutorföldén és Szilvágyon erdei tornapálya készül. A kistolmácsi kisvasút és a hetési kerékpárútvonal mentén információs táblákat helyeznek el. Új turisztikai kínálatot jelent majd a térségben a három nordic walking pálya is.  

Az osztrák és a német turisták gyakran keresik fel a térséget, de az elmúlt években inkább a magyar vendégek száma emelkedett jelentősen. A kínálatbővítéssel a pihenni vágyóknak és a turistáknak egyaránt szeretnének még több élményt biztosítani - emelte ki Németh Imre, a társulás igazgatója.

 Az igazgató elmondta: a bakancsos, kerékpáros turizmus eddig is közkedvelt volt a térségben, az elmúlt 5-10 esztendőben pedig kialakult a borturizmus is. A látogatók számára mindig is vonzerőt jelentett a Lenti gyógyfürdő, a lovas paradicsom Gutorfölde és Rádiháza környékén, a Szapáry Kastély és a vízimalom, a vétyemi ősbükkös, a Cseszt Regélő Aktívpark - sorolta Németh Imre a környék nevezettességeit.

Forrás: Zalai Hírlap - Gyuricza Ferenc, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!