Tormafölde

2016.09.01. 17:16

Tormaföldén elkezdődött az imaház rekonstrukciója

Az épület felújítása mellett tereprendezést is végeznek.

Korosa Titanilla

A tormaföldi imaház a szécsiszigeti római katolikus egyházközséghez tartozik. A rekonstrukcióra pályázat keretében kerül sor.

– A Keresztelő Szent János tiszteletére felszentelt imaház felújítására az egyházközség nyújtotta be a pályázatot – tájékoztatta lapunkat Hajdu László, Tormafölde polgármestere. – A több mint 7 millió forintos rekonstrukció költségeire 5,5 millió a pályázati forrás. A fennmaradó költségek fedezésébe beszállt a szombathelyi püspökség is.

Tormafölde imaház

A munkálatok során teljesen megújul az imaház tornya, új lécezést és cserepet kap a tető, emellett pedig sor kerül a falak külső vakolására és festésére is.

A templomnak használt épület még 1994-ben épült fel közadakozásból, a meglévő harangtornyot bővítették akkor. Azóta nagyobb felújításra nem volt lehetőség. Az imaház érdekessége, hogy Keresztelő Szent János tiszteletére két oltárkép is készült, különböző stílusban.

Hajdu László (balról) és Miszori István, az egyik kivitelező a felállványozott imaház előtt

– Az épület külső felújítása mellett lehetőség nyílik a környezetének rendbe tételére, parkosításra is, amire szintén szükség van – tette hozzá a polgármester.

Végi Csaba szécsiszigeti plébános is örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt a felújításra, hogy a hívek megszépült épületben és környezetben vehessenek részt a jövőben a szentmiséken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!