Tormafölde

2014.10.26. 14:15

Túrázók az erdőben

Tormafölde - Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Vétyem-túrát, amely során az ősbükköst, illetve a térség további természeti értékeit és épített örökségét keresték fel a résztvevők.

Gyuricza Ferenc

A szombati program során a túrázók mintegy 18 kilométernyi távot jártak végig. A kiinduló pont, s egyben a célállomás is a Szent János-hegyi Tuboly-pince volt.

- Majdnem sikerült rekordot döntenünk, az előzetes jelentkezések szerint körülbelül 120 főre számoltunk, viszont az időjárás közbeszólt - foglalta össze röviden Tüske Balázs főszervező. Eddig 101 fő volt a legnagyobb létszám, ezúttal is alig maradtunk alatta, végül 88-an vállalkoztak a túrára, köztük sokan most első alkalommal társultak hozzánk. A cél ezúttal is az volt, hogy a természetjárást, mint hobbit megkedveltessük. Legtöbb résztvevő a térségből érkezett, de jöttek Zalaegerszeg és Nagykanizsa környékéről, illetve Szlovéniából is.

Közel 18 kilométeres távot tettek meg a szombati túra során (Fotó: Gyuricza Ferenc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!