Top 100

2016.11.15. 11:38

Huszonnégy éve úton

Fontos a fejlődés, de csak bizonyos határok között – vallja az építőanyag-kereskedelemmel és közúti árufuvarozással foglalkozó vállalkozó, Kulifai Zoltán. A zalaszentgróti férfi nem csak vállalkozását vezeti, hanem teherautóit is: a mai napig is sok fuvart személyesen teljesít a cég irányítása mellett.

Keszey Ágnes

A zalaszentgróti szállítmányozási vállalkozó, Kulifai Zoltán közel két és fél évtizede dolgozik a logisztikai ágazatban. IFA tehergépkocsikkal, fuvarozással kezdte e tevékenységet, s folyamatos fejlődés jellemzi a vállalkozást.

Fotó: Keszey Ágnes

- Az évek alatt bővült a profil építőanyag-kereskedelemmel, gépi földmunkával, betonkeveréssel. Ezzel együtt a személyi állomány is: ma már négyen dolgozunk – mondta el az egyéni vállalkozóként dolgozó Kulifai Zoltán.

- Elsősorban itt a városban és a környező településeken szolgáljuk ki a lakosságot, önkormányzatokat és cégeket. Magyar építőanyaggal kereskedünk: cement, sóder, homok, kövek, betonvasak tartoznak a fő profilba, ezeket szállítjuk ki. Ezen kívül bármilyen fuvarmegrendelést meg tudunk oldani- tette hozzá.

A vállalkozás történetében több jelentős mérföldkő is volt. Az első természetesen a kezdés: 1992-ben Budapesten kezdődött a vállalkozás története, majd két év múlva a vállalkozó Zalába költözött, s azóta már itt tevékenykedik. Időközben megvásárolta azt a területet, melyen a telephely működik, s csarnokot is épített. Egy pályázat segítségével eszközbeszerzés is történt néhány éve, de a fejlesztések javarészt saját erőből valósultak meg.

Folyamatosan bővült a vállalkozás, egyre nagyobb az árbevétel is. Jelenleg három teherautóval, két munkagéppel és egy önrakodó betonkeverő mixerrel dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!