Konfliktus

2017.09.07. 08:25

Eldurvult az iskolai konfliktus - A szülők is összekaptak

ZALAEGERSZEG Elfajult a diákok közötti konfliktus, az anya rátámadt a fia viselkedését szóvá tevő szülőre. A magáról megfeledkezett asszony ellen garázdaság, valamint testi sértés miatt indult eljárás.

Arany Gábor

A konfliktus előzményéhez tartozik, hogy ez év április 5-én az egyik megyeszékhelyi általános iskola negyedik osztályába járó fiú ollóval a kezében rátámadt osztálytársaira. Nem az első alkalommal került összetűzésbe velük a figyelemhiányos, hiperaktivitás-zavarban szenvedő fiú. A megtámadott lányok a mosdóba menekültek előle.

Az egyiket azonban így is bántalmazta a megvadult fiú. A megvert kislány anyja másnap reggel az általános iskola előtti parkolóban várakozva két szülővel tárgyalta meg az eseményeket. Ők is tudtak arról, hogy a fiú ollóval kergette a társait. Ezért elhatározták, hogy megvárják a fiút és az anyját, akinek elmondják a véleményüket a gyermeke viselkedéséről, és kérdőre vonják a történtek miatt.

Az anya, Sz. Eszter a fiával fél nyolc körül érkezett meg gépkocsival az iskola elé. Ezt látva a bántalmazott kislány édesanyja és gyermeke két osztálytársának szülei társaságában odalépett hozzájuk és megkérdezte a fiút, mi történt tegnap. Eközben megfogta a fiú kabátjának az ujját, amit látva Sz. Eszter hangosan káromkodva szidalmazni kezdte a nőt és felszólította, hogy hagyja békén a fiát, majd tenyérrel megütötte az asszonyt, amikor pedig ezt a viselkedést számon kérte rajta a megtámadott, Sz. Eszter újra nekiesett és majdnem hanyatt lökte. A bántalmazásnak az egyik szülő közbeavatkozása vetett véget, aki figyelmeztette a magáról megfeledkezett nőt, hogy sokan látták a viselkedését, és feljelenti a rendőrségen. Ezek után az intézményvezetőhöz indult a megtámadott anyuka, a segítségére siető szülő, valamint fiával Sz. Eszter is, akinek dühe eközben sem csillapodott. Ennek jelét is adta, mert az igazgató, illetve a vezetőhelyettes előtt többször is meglökte a panaszt tevő anyát és közölte vele, „tudod mit csinálnék legszívesebben, beleverném a fejedet az asztalba!” Eközben az előző nap ollóval társait kergető fiú is rátámadt az asszonyra, többször megrúgta és megütötte. A bántalmazott szülő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a koponyája és a válla zúzódott. A magáról megfeledkezett asszony ellen garázdaság és testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy az eljáró ügyész az elkövetés körülményeire, a cselekmény tárgyi súlyára és a terhelt büntetlen előéletére tekintettel a vádemelést egy év időtartamra elhalasztotta. Amennyiben ez eredményesen eltelik, az eljárás megszűnik az asszonnyal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!