Szilvágy

2016.06.20. 18:20

Időszerű a felújítás

Szilvágy – A sportöltöző felújítását tervezi a község sportegyesülete. A tízmilliós program az épület energetikai hatékonyságát is szolgálná.

Gyuricza Ferenc

Minderről Péntek Katalin, a göcseji község polgármestere tájékoztatta lapunkat. Mint mondotta, az épület szigetelése, illetve a nyílászárók cseréje is időszerűvé vált.

– Ha már hozzá kell nyúlni az öltözőhöz, akkor célszerű lenne a felújítást egy energetikai programmal is összekötni – mondta a polgármester. – A terv az, hogy napkollektorokkal látjuk el az épületet, s ezáltal meg tudnánk oldani a melegvíz-ellátást. Mindennek érdekében pályázatot nyújtott be az egyesület.

Péntek Katalin azt is hozzátette: a program természetesen a külső vakolat felújítását is magába foglalná, így a tervezett költség mintegy tízmillió forintot tesz ki. A pályázat 85 százalékos támogatottságú, az önerő előteremtését természetesen vállalják.

A göcseji községben 1971 óta működik focicsapat, míg a helyi sportegyesület 1997-ben alakult meg Szilvágy SE néven. A csapat jelenleg a megyei bajnokság harmadosztályában játszik, az elmúlt bajnokságot a középmezőnyben fejezték be. A futballpálya és a sportöltöző azonban nemcsak a bajnoki mérkőzéseket szolgálja ki, egyéb rendezvényekre is gyakran igénybe veszik. E hétvégén egy hatcsapatos kispályás tornát rendeznek, amin környező települések focistái vesznek részt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!