Szilvágy

2016.01.11. 09:31

Hulladékgazdálkodás: Szilvágy 2 millió 220 ezer forintot nyert

Szilvágy – Sikeresen szerepelt egy hulladékgazdálkodási pályázaton a göcseji település önkormányzata. A község 2 millió 220 ezer forintot nyert.

Erről Péntek Katalin  polgármester tájékoztatta lapunkat, aki elmondta:   közel száz komposztálóedényt helyeznek ki a községben. Többségük a lakossághoz kerül, de lesznek olyanok is, amiket  önkormányzati területeken – többek között a Szilvágyért Egyesület által gondozott szőlőbirtoknál és a tündérkert mellett – helyeznek el. Emellett arra is lehetőségük lesz, hogy egy kisebb teljesítményű aprítógépet vásároljanak. A pályázat továbbá programokat is magába foglal, március végéig gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásra, bio-ételek készítésével  kapcsolatos főzőtanfolyamra és környezetvédelmi előadásra kerül sor a településen, de  tanulmányi kiránduláson is részt vesznek. Utóbbi során egy sümegi hulladékfeldolgozó üzem működésével ismerkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!