Sportvilág

2015.06.18. 12:35

Vasárnap két szlovák futammal folytatódik a túraautók világbajnoki sorozata

Zalaegerszeg - A hétvégén a Slovakiaringen folytatódik a túraautó világbajnoki sorozat. A WTCC mezőnyének magyar tagjának, Michelisz Norbertnek (Zengő Motorsport, Honda) nincsenek vérmes reményei.

Varga Andor

Pedig a pécsi versenyző amint blogján írta szereti ezt a pályát: vonalvezetése miatt, az itt korábban elért eredmények okán, illetve mert általában sok magyar szurkoló van a lelátókon. Idén azonban van egy jelentős hátráltató tényező...

A büntetősúlyrendszer erre a hétvégére meglehetősen kedvezőtlenül alakul a számunkra írta Michelisz Norbert. A maximális 60 kilós pluszsúllyal kell versenyeznünk ugyanúgy, mint a Citroënnek, miközben a Chevrolet-k 50 kilót kaptak, a Lada viszont semennyit sem. Utóbbihoz képest 40 kilóval nehezebbek leszünk, mint Moszkvában voltunk, ami egy körön akár 6-7 tizedmásodpercet is jelenthet a kárunkra. Ezért is gondolom azt, hogy Szlovákiában a Lada komoly tényezőnek bizonyul majd, annyival könnyebbek lesznek mindenki másnál.

Michelisz szerint a Ladák ezen a versenyen igazi tényezők lesznek. A képen Rob Huff, aki legutóbb Moszkvában, az orosz márka hazai viadalán a második futamban a második helyen ért célba. Fotó: motorsport.com

Michelisz szerint minden attól függ, hogy az időmérőn mekkora lesz a különbség az autók között. Mert Szlovákiában a 2. futam fordított rajtrácsa sem garancia a sikerre, itt ugyanis könnyű előzni, és ezt a Citroënek erőfölényüknek köszönhetően nyilván ki is használják. A magyar versenyző ugyanakkor bízik a Honda friss aerodinamikai csomagjában, amit már a Hungaroringen is használtak, de igazán a gyors szlovák kanyarokban mutathatja meg, hogy mennyit ér valójában.

Az Eurosport1 mindkét futamot élőben közvetíti vasárnap Orechovából: a mezőny először 12.30-kor, majd újra 13.30-kor rajtol el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!