Sportvilág

2015.03.16. 18:40

Bl: A legizgalmasabb este? A Monaco és a „kis Madrid” sem mehet biztosra otthon

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében talán az egyik legizgalmasabb „visszavágós” játéknap következik kedden háromnegyed kilenctől.

Kühne László

A Monaco kétgólos előnyről (3-1) várja az Arsenalt, míg az Atlético Madrid 0-1-ről indulva fogadja a Bayer Leverkusent.

A hercegségbeli együttesnek alapvetően csak arra kell vigyáznia, hogy előnyét ne herdálja el, csak éppen ez az Arsenal esetében különösen veszélyes helyzet, hiszen az „ágyúsok" a kieséses szakaszban idegenben tudnak nagyon veszélyesek is lenni – erre az előző kiírások szolgáltak már bizonyságul. Az első találkozón – ahogy Arséne Wenger, az angolok francia menedzsere is fogalmazott – mentálisan nem voltak a helyzet magaslatán, idegenben viszont mintha a nyomás sem lenne akkora együttesén, s akkor számos alkalommal határozottabbak is voltak játékosai. Az biztosnak látszik, hogy mind a Monaco, mind az Arsenal oldalán lesznek hiányzók, alapvetően azonban ezek miatt a vendéglátóknak kellene kevésbé izgulniuk.

Nem úgy az Atlético Madridnál, melyhez úgy tűnik, egy esztendővel később ért el a jósolt „leszakadás", már ami a spanyol pontvadászatot érinti. Az európai porondon ez túlzottan még nem éreztette hatását, ráadásul az ellenfél is olyan csapat a Leverkusen személyében, mely azért bele tud szaladni nagy „megszórásokba". A németeknek ráadásul a hátsó alakzatából hiányozhat Tin Jedvaj és Emir Spahic, míg a középpályán Lars Bender szereplése nem biztos. Ha innen nézzük, a madridiaknál sem örömteli a helyzet, hiszen Diego Godín a védelem tengelyéből eltiltás miatt kerül a lelátóra, de Guilherme Siqueira kimaradása a védelem bal oldaláról is okozhat fejtörést a szakvezetőnek, Diego Simeonénak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!