Sportvilág

2014.12.06. 16:56

Rövidpályás úszó-vb - Földházi Dávidnak az országos csúcs is kevés volt

Földházi Dávid magyar csúcsot ért el a 100 méter vegyes elődöntőjében, de így sem sikerült bekerülnie a vasárnapi döntőbe a dohai rövidpályás világbajnokság szombati versenynapján.

A kecskemétiek 19 éves sportolója már délelőtt is remekelt, hiszen 53,23 másodperccel úgy lett a teljes rangsorban 11., hogy megközelítette Cseh László 53,11-es országos csúcsát. A délutáni elődöntőben pedig meg is döntötte a 2012. október 20-án feléállított rekrodot. Az új csúcs 53,08 másodperc, amely azonban összesítésben csak a 10. helyhez volt elegendő.

"Nem vagyok csalódott, jól sikerült az úszás, mindent kiadtam magamból" - mondta a verseny után a magyar szövetség helyszíni beszámolója szerint. Hozzátette: "Nagyon örülök, hogy sikerült megdöntenem az országos csúcsot, ez volt a tervem. Ahhoz, hogy előrelépjek, a fordulókon még van mit javítani, ebben a számban szinte minden ezen múlik."

Tizedik lett, ennél fogva szintén kiszorult a nyolcas fináléból Szilágyi Liliána 100 méter pillangón. A 18 éves ifjúsági olimpiai bajnok a délelőtti idejénél (56,94) gyengébbet úszott, az 57,12-nél két tizeddel jobb eredmény kellett volna a fináléhoz.

Visszalépés nyomán váratlanul elődöntős szereplés lehetőségéhez jutott Jakabos Zsuzsanna, aki 50 méter gyorson a selejtezőben 17-dikként éppen kiszorult a 16-os mezőnyből. Az eséllyel azonban nem tudott élni, hiszen a délelőtti idejétől (24,79 mp) elmaradva ezúttal 25,02 másodperc alatt tudta le a távot, amivel utolsó lett az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!