Sportvilág

2014.12.09. 12:50

Bajnokok Ligája - Forródrótok Londontól Mariborig

Eljött a labdarúgó Bajnokok Ligája idei szezonjában a csoportkör zárása, vagyis a hatodik kör szerdai játéknapján az összes, még kiadó hely elkel a legjobb tizenhat között.

Kühne László

És nem kell sokat keresgélnünk, hogy a legkacifántosabb forduló előtti állást felleljük: az E-csoport küzdelmeiben három ötpontos együttes, az AS Roma (gólkülönbség: 8-12), a Manchester City (7-8) és a CSZKA Moszkva (6-10) dönthet egymás között a Bayern melletti egyetlen továbbjutó helyről. A három együttes esetében több variáció szerint még a szimpla győzelem sem lenne elég az „üdvösséghez", a másik meccs alakulására is figyelniük kell az érintetteknek. Az biztos, hogy a City-nél hosszú hetekre kidőlt a hétvégén Sergio Agüero, és ez nyilván Rómában is éreztetheti hatását a „farkasok" majdhogynem komplett görög védelmével szemben. Ebből a sorból csak Vaszilisz Toroszidisz hiányzik majd. És ha már a sérültek szóba kerültek: manchesteri oldalon az argentin csatár után is „erősen" folytatódik a lista: Vincent Kompany, Fernandinho, David Silva és Sztevan Jovetics is csak néző lehet ezúttal.

Az F-csoportban két már továbbjutott csapat, a Barcelona (12 pont, 12-4-es gólkülönbség) és a PSG (13, 9-4) csatázik a csoport-elsőségért A G-jelű négyesben a Sporting és a Schalke marakodása szintén speciális: a portugálok két pont előnnyel rendelkeznek a németek előtt, de a Chealsea-hez mennek. Klaas-Jan Huntelaar és társai a már említett két pont mínusszal ugyanakkor „csak" Mariborba utaztak.

A szerdai program (minden meccs 20.45). E-csoport: Bayern München–CSZKA Moszkva, AS Roma–Manchester City. F-csoport: FC Barcelona–Paris Saint-Germain, Ajax Amszterdam– APOEL Nicosia. G-csoport: Chelsea FC–Sporting Lisboa, NK Maribor–Schalke 04. H-csoport: FC Porto–Sahtar Donyeck, Athletic Bilbao–BATE Boriszov.

Kapcsolódó:

Labdarúgó Bajnokok Ligája: egy nagy csapat búcsúzott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!