Sportvilág

2014.09.17. 08:18

Privát kórházzá alakult Schumacher otthona

A német világbajnokot egy 15-fős orvosi gárda felügyeli

Nagy Deborah

A Bild am Sonntag, egy német lap szerint a hétszeres világbajnok még mindig nincs abban az állapotban, hogy felügyelet nélkül lábadozzon, ugyanis egy 15 főből álló orvosi és ápolói csoport költözött be az otthonába, hogy 0-24 órás megfigyelés alatt tarthassák Schumachert. A bajnok még decemberben szenvedett síbalesete után nyolc hónapig kómában szenvedett, és véglegesen csak múlt héten engedték ki a kórházból orvosai, a genevai tó melletti otthonába.

A lap szerint azonban a hazaengedés még nem jelent felépülést, ugyanis körülbelül ugyanazok az orvosok és ápolók fogják körülvenni, mint a lausanne-i rehabilitációs klinikán, tehát csupán a környezete változik meg.

„Schumacher klinikai orvosait kiképeztük arra, hogy képesek legyenek az otthonában is ellátni.” – nyilatkozta a kórház szóvivője. „Folyamatosan figyeljük a német rehabilitációját, és az orvosai teljesen a rendelkezésére állnak, a saját otthonában.”

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere elmondta, hogy nem azért költöztetik haza Schumachert, mert az állapota ilyen nagyot javult volna, hanem csupán abban reménykednek, hogy az ismerős környezet elősegíti a javulást. Ezt az elméletet az orvosai is alátámasztották, úgy vélik, hogy aki ilyen mértékű agyi sérülést szenvedett, annak létfontosságú az érzelmi változás, a saját otthon melege.

További F1 hírek

Ezek is érdekelhetik