Sportvilág

2011.06.15. 11:40

Zánkán rendezik a fogathajtó Magyar Derbyt

Jövő csütörtöktől vasárnapig Zánkán, a Gyermek és Ifjúsági Centrumban rendezik meg a fogathajtó Magyar Derbyt, amely után Fintha Gábor szövetségi kapitány vélhetően keretet hirdet az augusztusi kettesfogathajtó-világbajnokságra.

MTI

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nemzetközi megméretésen szinte a teljes hazai élmezőny elindul, ott lesz a résztvevők között a hétszeres vb-aranyérmes Lázár Vilmos és testvére, a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán, továbbá a csapatban világbajnok Kecskeméti László is.
   
Az eseményt jövő szombaton olyan programok színesítik, mint Kassai Lajos lovasíjász bemutatója, vagy a hírességek fogathajtóversenye. Utóbbin olyan jeles személyiségek indulnak, mint Faragó András színművész, Pataki Attila énekes, Mága Zoltán hegedűművész, vagy az Újpest labdarúgócsapatának képviseletében Kovács Zoltán sportigazgató és Mészöly Géza vezetőedző.
   
"Fantasztikus hangulata van egy fogathajtóversenynek, és ilyen eseményeken ezt mi is megtapasztalhatjuk - mondta Mészöly. - Eddig a Papp László Sportarénában valamennyi Lovas Világkupán elindultam, s bár nem az eredmény a fontos, mindig dobogós helyen zártam, igaz, nyernem nem sikerült. Remélem, az első szabadtéri viadalon ez is összejön."   
   
A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban nemcsak jövő héten kerül főszerepbe a sport, most szombaton bonyolítják ugyanis le az intézmény születésnapján hagyományos Zánkavics Napot. Többek között lesz kispályás futballtorna, a médiaválogatott és parlament együttesének résztelével. Az eseményt Republic-koncert zárja. Másnap rendezik meg a harmadik Zánkai Lovasnapot, ezen a létesítmény a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontárról száz gyermeket lát vendégül, akik így megismerkedhetnek a lovasíjászattal, a szabadidomítás művészetével, és láthatnak csikós bemutatót.
   
Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy valamennyi program ingyenes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!