Sportvilág

2010.12.10. 19:11

Ökölvívó országos bajnokság: Korpics István arany vagy ezüst? (képgalériákkal)

Két érmet már biztos, hogy szerez a Kanizsa BK a saját rendezésű, 87. férfi felnőtt ökölvívó magyar bajnokságon. Korpics István esetében a kérdés az: aranyat vagy ezüstöt?

Benedek Bálint

Pénteken  az NTE-csarnokban már a szombati döntőbe kerülésért küzdött a 87. férfi felnőtt ökölvívó magyar bajnokság 20 párja. A kanizsaiak részéről a 49 kg-os Nádori Tibor az elődöntőben kikapott, viszont  a 75 kg-os Korpics István nyert, így ő az aranyéremért öklözhet.

Egyébként még a csütörtöki selejtező eredményei -  néhány kivételtől eltekintve - a papírforma szerint alakultak. A válogatott gerincét is alkotó, Európa-bajnok 69 kg-os Bacskai Balázs, a nyolcszoros magyar bajnok 64 kg-os Káté Gyula és a szintén rutinos 81 kg-os Szellő Imre hozták a kötelezőt. A kecskeméti ökölvívó például elmondta: Amerikából csak azért utazott haza, hogy indulhasson a magyar bajnokságon.

A pénteki elődöntőkben először a Kanizsa Box Klub versenyzője, a 49 kg-os Nádori Tibor állt a kötelek közé. A dél-zalai öklöző bátortalanul kezdett, míg a tavalyi kecskeméti ob-n ezüstérmet szerző ellenfele,  a hajdúsámsoni Ungvári István pontos ütésekkel válaszolt. A második menet sem hozott felüdülést Nádori számára,  s hiába küzdött, már nem tudott fordítani, így végül 5:2-es vereséget szenvedett.

Nádori Tibor sem így képzelte a küzdelmet, mint azt elmondta: tartott attól, hogy pontokat veszít,  ezért nem akart hirtelen támadni.

- Nincs mit szépíteni, leblokkoltam  - tette hozzá a 19 éves Nádori.

A 64 kg-ban szereplő Káté Gyulának nem volt könnyű dolga, ám végül győzött. A 69 kg-ban  Bacskai Balázs hódmezővásárhelyi ellenfele már az első menetben feladta a csatát. A 75 kg-ban először a kispesti Harcsa Zoltán és a budapesti Oravecz Pál feszültek egymásnak, melyet előbbi bokszoló 11:0-ra nyert meg.

 

A Kanizsa BK reménysége, a 75 kg-os Korpics István az első menetben remekül, bátran öklözött a budapesti Szabó László ellen. A második 3 percben is kizárólag a kanizsai irányította a mérkőzést. Sőt a harmadik menetben is kitűnő küzdelmet láthatott a hazai közönség, így Korpics könnyedén 5:0-val jutott a döntőbe, ahol Harcsa Zoltán lesz az ellenfele.

- Riválisom  csak a fedezékre ütött, így pontosabb találatokkal végig az irányításom alatt tartottam a meccset  - mondta Korpics István.    - Hazai közönség előtt mindent bele fogok adni, hiszen a klub is megérdemelné, hogy legyen egy felnőtt magyar bajnoki aranyérme.

- Tibor túlságosan tisztelte a rutinosabb Ungvárit, kár volt érte  - mondta a mérkőzés után Korpics Miklós a Kanizsa BK trénere Nádori találkozóját követően. -  Keveset ütött, sokkal bátrabb bunyót vártam tőle, a hazai közönség előtt jó lett volna döntőt bokszolni, bár a bronzérem azért vigasztal bennünket. Korpics István viszont taktikus, lendületes ökölvívással nyert. A  fináléba jutással az is eldőlt, hogy Korpics   már biztosan ezüstérmes, a mai kérdés az: lesz-e ebből  arany?


A szombati 15 órakor kezdődő finálék párosításai.

49 kg: Ungvári István (Hajdúsámson)-Lakatos István (Kecskemét).
52 kg: Kalucza Norbert (Debrecen)-Dobrádi Zsolt (Érd). 
56 kg: Nagy Krisztián (Szolnok)-Lakatos Krisztián (PVSK).
60 kg: Rácz Sándor (Haladás) - Varga Miklós (Hajdúsámson).
 64 kg: Varjú György (Kecskemét) -Káté Gyula (Kispest).
69 kg: Klasz Árpád (Kispest)- Bacskai Balázs (Vasas). 
75 kg: Harcsa Zoltán (Kispest)-Korpics István (Kanizsa BK).
81 kg: Baranyi Richárd (Kecskemét)- Szellő Imre (Kecskemét). 
91 kg: Darmos József (Vasas)-Deél Szabolcs (DV- SC).
+91 kg: Bouquet Bence (Vasas)-Bogdán Zsolt (UTE).

 

 

Képek 87. férfi felnőtt ökölvívó magyar bajnokságról:

Első nap

Második nap
 
Harmadik nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!