női labdarúgás

2019.04.16. 20:06

ZTE-pont és nagy Ziccer-győzelem

A női labdarúgó NB II Nyugati-csoportban a ZTE FC csapata rangadót vívott, melyen hazai pályán döntetlent ért el. A Ziccer NLSE ugyancsak otthonában játszott, és nagy győzelmet aratott.

Bedő István, Kühne László

A piros mezes Kanizsa ritka eredményes játékkal rukkolt elő

Forrás: Archív

Fotó: Szakony Attila

ZTE FC–SC Sopron 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh D.

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F., Kerkai, Széplaki Horváth L., Tauker (Gerencsér), Csidei, Horváth V. (Bicsák), Sopronyi (Bánfi). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Horváth L., illetve Grubits.

A második helyezett vendégek és a harmadik ZTE rangadónak számító találkozóján a zalai csapat kezdett jobban és beszorította ellenfelét. A hazaiak a folytatásban kétszer is eltalálták a kapufát az első 45 perc során, a zalai csapat uralta a mérkőzést, a félidő hajrájában mégis a Sopron szerzett vezetést. A vendégek előnyük birtokában a második félidőben már többet támadtak, de negyedóra eltelte után a ZTE kiegyenlített, egy formás kontratámadás végén. Ettől kezdve ismét a zalaiak kerültek fölénybe, de a győztes gólt nem sikerült megszerezniük.

A tabellaszomszédok rangadóján a látottak alapján igazságos döntetlen született.

Pergel Andrea: „Az első félidőben jobban játszottunk ellenfelünknél, ekkor akár el is dönthettük volna a mérkőzést. Fordulás után aztán a Sopron is többet támadott. Az összkép alapján igazságosnak tartom a döntetlent.”

A piros mezes Kanizsa ritka eredményes játékkal rukkolt elő
Fotó: Szakony Attila / Archív

Ziccer NLSE–Mosonmagyaróvári TE 1904 7-2 (3-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Vámosi.

Ziccer: Balassa Sz. – Latin (Molnár L.), Buncsák, Kondor (Gelencsér L.), Boros G. (Bécsi Zs.), Farkas Cs., Tarsoly, Szollár, Szabó Zs., Molnár R. (Szalai L.), Kozma. Edző: Benedek József.

G.: Szollár (4), Szalai L. (2), Kondor. Jók: az egész kanizsai csapat.

A Ziccer NLSE szerette volna csökkenteni hátrányát a meccsen a tabellán előtte álló és a két csapat őszi meccsén 3-1-es sikert arató Moson­magyaróvárral szemben. Már a 8. percben vezetést szerzett a Kanizsa, és a hazaiak a folytatásban is nyomás alatt tartották ellenfelünket. Szünetig Szollár kétszer is betalált. Az óváriak ugyan szépíteni tudtak, de a második játékrész elején gyorsan növelte előnyét a Ziccer. Az egész meccsen remekül játszó hazai csapatban Szollár Bernadett négy gólig jutott, és a zalai oldalon természetesen senki nem bánkódott azon, hogy a gólzápor egy MTE-találattal ért véget.

Benedek József: „Úgy érzem, a játékon és az eredményen is látszott, hogy nagyon akartak nyerni a lányok. Gratulálok a csapatnak, ezen a meccsen végre átléptük saját árnyékunkat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában