Sport

2006.10.14. 02:29

Világbajnokságon járt

Nagykanizsa (bb) - A svájci Montreauxban rendezték meg a mozgássérült asztaliteniszezők világbajnokságát, melyen a sérült paraolimpikon, Zborai Gyula csapatban az ötödik lett, míg egyéniben nem jutott be a nyolc közé.

nincs nev

- Nem volt könnyű dolgom - állapította meg Zborai Gyula. - A porckorongsérvem is hátráltatott, ráadásul kategóriában hiányos volt a keret, így eggyel feljebb kellett lépnem. Ott már szinte az egészségesekkel kellett döntésre vinnem a szetteket. Először a finn Esa Mattinentől kaptam ki, aztán bár legyőztem az egyik távolkeleti ellenfelemet, nem jutottam tovább a csoportból.

A nyílt megmérettetésen jóval sikeresebben szerepelt, bár a nyolc közé jutásért másik mumusával, az osztrák Fraczykkal került össze, s izgalmas meccsen szenvedett vereséget. Csapatban Bereczkivel a legjobb eredményt érték el, hisz a negyeddöntőben a rettentően felkészült franciáktól kikapva végül ötödikek lettek.

- Ahhoz, hogy esélyem legyen a pekingi olimpián részt venni, újra formába kell lendülnöm - így Zborai Gyula. - Számos külföldi pontszerző versenyen kell bizonyítanom, hogy újra a világranglista élmezőnyébe kerülhessek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!