Sport

2012.05.10. 06:41

Teke: tucatnyi esélyes

Zalaegerszeg - A tekézőknél befejeződött az kvalifikáció a jövő héten esedékes egyéni és páros országos-bajnokságra. Az utolsó állomást a Nyugat-bajnokság jelentette a zalai indulók számára is és megyénkből 12-en szállnak harcba az érmekért.

Kerkai Attila

A férfiak Répcelakon találkoztak, ahová a területi egyéni versenyről lehetett eljutni. A zalai színek képviselői közül a répcelaki viadalt Bekő Péter (Resznek TK, 556 fa), Bende Zsolt (Nagykanizsa Teke SE, 542), Németh János (ZTK-VMVas, 542) vette sikerrel, ők a 9-13. helyeken végeztek és jutottak be az ob 36-os mezőnyébe. Természetesen nem csak ők hárman lesznek ott az éppen Andráshidán, a jövő hét végén rendezendő férfi egyéni bajnokság legjobbjai között, ugyanis a válogatottak automatikusan indulhatnak az ob-n. A fent említett három zalai tekésen kívül tehát a ZTK-FMVas együtteséből Járfás Szilárd, Farkas Sándor, Kiss Tamás, Nemes Attila és Boanta Claudiu is harcba szállhat az érmekért.


A hölgyek hasonló vetélkedését Tatabányán rendezték meg, s itt is voltak zalai résztvevők, sőt! A főszerepet is magukra vállalták megyénk versenyzői, ugyanis a győzelmet Csurgai Anita, a ZTE-ZÁÉV TK versenyzője szerezte meg 561 fával, csapattársa, Molnár Anikó pedig 558 egységgel a harmadik helyen zárt. A ZTE-ZÁÉV csapatából még ketten jutottak be az ob mezőnyébe: Mátyás Szilvia 4. lett 548 fával, Bicsák Erika pedig a 11. (529). A nők bajnokságát - ugyancsak a jövő hét végén - Szegeden rendezik.

Természetesen lehetne népesebb is a zalai különítmény, főleg a nőknél, azonban a ZTE-ZÁÉV TK két válogatottja, Nemes Irén és Horváth Katalin éppen a címeres meznek estek áldozatul . A felnőtt bajnoki címekkel is büszkélkedő két sportoló a tekézőknél még mindig ifjúsági korú és indulnak a világbajnokságon, azonban számukra a magyar szövetség már nem engedélyezte a részvételt az ob-n, hiszen az ifi vb közvetlenül a bajnokság után kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!