Sport

2006.09.01. 02:25

Sztárok csatája

Miskolc (mti, bl) - Az ország egyik legnagyobb városában rangos sakkversenyt rendeznek. A világbajnoki címmel büszkélkedő Karpov és a magyar sakk egyik üdvöskéje, Lékó játszik rövidített meccseket.

nincs nev

- A sportág számára ez nagy reklámértékkel bíró rendezvény. Az más kérdés, hogy a rövidített játék szakmailag mit jelent. Lékónak szüksége van egy jó partner-re a felkészüléséhez, erre eza rendezvény maximálisan megfelel. Ebben a pillanatban az erőviszonyokat nézve Lékót tartom esélyesebbnek, de azért azt is meg kell jegyezni, hogy Karpov nem felejtett el sakkozni. A rendezvénynek örülök, de legalább ennyire boldog lennék akkor, ha a szép hagyományokkal rendelkező miskolci élvonalbeli csapatot is újraélesztenék és akkor egy fellegvárral ismét gazdagabbak lehetnénk.

Tegnap újabb mérkőzéseket játszottak. Az elsőn Lékó nyert, majd a második mérkőzés döntetlennel zárult a nyolcjátszmás rapidsakk páros mérkőzésen, így félidőben a magyar nagymester 2,5-1,5-re vezet.

Tegnapi eredmények. 3. mérkőzés: Lékó-Karpov 1-0, 4. mérkőzés: Karpov (orosz)- Lékó 0,5-0,5.

Pénteken szünnap lesz - a világhírű nagymesterek 16 órától közönségtalálkozón vesznek részt a Nemzetközi Kereskedelmi Központban -, az újabb partikat szombaton rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!