Sport

2016.04.26. 14:18

Rudolf Tamás a bajnok

Nagykanizsa - Az biztos, hogy idei eredményeit nem kell majd később szégyellnie Rudolf Tamásnak, a kanizsai Futóklub ultramaratonistájának, aki Sárváron megnyerte a 24 órás futás idei magyar bajnokságát.

Kerkai Attila

 

Rudolf Tamás az idén már begyűjtött egy bajnoki címet, hiszen a tavasz elején megnyerte a 100 km-es országos bajnokságot. A hét végén Sárváron rendezték meg a 24 órás futás magyar bajnokságát, ahol a Kanizsai Futóklub versenyzője 255,25 km-es teljesítménnyel az egész mezőnyt maga mögé utasította. Ráadásul ez az eredmény nem pusztán egy „sima” bajnoki címhez volt elég, mert mint a klubtól kapott információk szólnak, ez a teljesítmény a világ idei harmadik legjobb eredménye a 24 órás futásban. Ezen felül a magyar örökranglistán is előkelő helyre rangsorolja Rudolf Tamást, ugyanis ez minden idők negyedik legjobb hazai eredménye is.

Viszont nem csak a férfiaknál, hanem a nőknél is akadt még kiváló zalai eredmény. A nők 24 órás bajnokságán ugyanis a Kanizsa Futóklub két tagja is felkapaszkodott a győztes Makai Viktória (225,60 km) mögé a dobogóra. Vágó Boglárka 223,54 km-re a második, dr. Lubics Szilvia 212,81 km-rel pedig a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!