Sport

2017.05.09. 17:35

Méltó búcsú a rekortántól - Ifjú egerszegi atléták kettős sikere a Zalaerdő Kupán

A Zalaerdő Kupa Sport XXI. regionális döntővel búcsúzott a zalaegerszegi rekortán borítású atlétikai pálya a szeptemberi megújulásig. És a házigazda Zalaszám-ZAC legifjabb növendékei igazán méltó búcsút vettek a "régi" pályától.

Kerkai Attila

Zalaegerszegi szemszögből ugyanis ezt a búcsúzós eseményt mégis az öröm, a 9-12 évesek boldogsága dobta fel. Összesen huszonegy, egyenként nyolcfős csapat mérte össze tudását az erőpróbán, igazán érdekes versenyszámokban. A rendezők most is a helyzet magaslatán voltak. Bella Attila versenyigazgató külön örült a kiugróan magas részvételi aránynak, amit a ragyogóan napsütéses időjárás, valamint a gördülékeny rendezői munka még jobban kidomborított.

Indul az egyik futam. A zalai résztvevők igazán kitettek magukért Fotó: Pezzetta Umberto

- Megnyugodva kijelenthetem, hogy érdemes volt az eredeti időpont helyett inkább ezen a napon megrendezni a versenyt - említette meg a fiatalok versenye kapcsán Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője, arra utalva, hogy az április végi, eredetileg kiírt időpontban a télies időjárás miatt elhalasztották viadalukat. - Ez az esemény valóban méltó volt a már sok nagy versenyt megélt atlétikai pályánk búcsúztatásához.

A ráadást pedig az jelentette, hogy a Zalaszám-ZAC Sportiskola U11 (Lákovics Márk, Ács Kristóf, Somlói-Orbán Benedek, Salamon Ádám, Becze Benjamin, Kiss Dávid, Söjtöri Milán, Ruzsics Milá. Edző: Hajas Éva) valamint U13 éves csapata (Röszler Dóra, Király Kíra, Tóth Gerda, Gyenese Zsófia, Ágoston Zsombor, Jakab Martin, Gaál Máté, Horváth Kevin. Edők: Pajor László, Bacsa Istvánné, Szabó Gábor, Laczkó László, Csiszár Attila, Góczánné Tóth Zsuzsanna) is megszerezte az első helyet. További két bronzérem is jutott a ZAC-nak, s nem csoda, hogy a verseny fő díját a Zalaerdő Kupát is a Zalaszám- ZAC nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!