Sport

2017.05.21. 18:10

Nem született hazai siker a hét végén a megyei I. osztályban

Zalaegerszeg - A hét végén a 28. fordulóval folytatódtak a megyei labdarúgó I. osztály 2016/2017-es szezonjának küzdelmei.

Zalai Hírlap Sport

Gyenesdiás Kinizsi-Zalagrár Pókaszepetk 0-3 (0-3)

Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.

Gyenesdiás: Konkoly - Szabó B., Sipos, Szigeti (Soós G.), Pandur, Szőcze, Soós M., Balogh, Mátó, Sipőcz (Torsa), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Pókaszepetk: Gál - Büki (Huszár), Farkas, Lukács, Cseke, Bertók, Bognár (Molnár), Kovács M., Száraz, Horváth Sz., Karvalics (Csécs). Edző: Lepár Attila.

A viharos erejű szél megnehezítette a csapatok dolgát. Aprópasszos játékkal és leszorított kapuralövésekkel igyekeztek mindkét oldalon a gólszerzéssel. A vendégek hamar elcsíptek egy labdát és szemfüles góljukkal már a második percben megszerezték a vezetést. Hamarosan bal oldali akcióból tovább növelték előnyüket, majd fél óra elteltével - mint az később kiderült -, szögletből a végeredményt is beállították. A hazaiak jó iparosként elvégezték a dolgukat, a gólszerzésben Gál olyan remek védései akadályozták meg őket, mint amiket egykor még edzőjétől láthatott a hazai közönség. Az ötletesen játszó vendégek megérdemelten vitték el a három pontot a nehéz helyzetben lévő Gyenesdiástól.

Gólszerzők: Karvalics, Bertók, Kovács M. Jók: Sipos, ill. Lukács, Bertók, Bognár, Száraz. U19: Gyenesdiás-Pókaszepetk 5-7.

 

Lenti TE Sport 36-Semjénháza 1-1 (0-0)

Lenti, 80 néző. Jv.: Bors B.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Kondákor (Mayer), Czigány, Sárkány, Szabó, Balog M. (Porédos), Horváth M., Kiss (Lovrencsics), Bogdán (Hermán), Völgyi. Edző: Kovács Béla.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kapuvári, Szollár, Schuller, Kovács, Latin (Szakmeiszter J., Varga), Orbán, Novák, Markek, Kollár, Horváth (Papp). Edző: Markek István.

Gyenge színvonalú, felejthető mérkőzést játszott a két csapat. Az első félidőben inkább a vendégeknek voltak lehetőségei, egy esetben Balogh Balázs nagy bravúrral hárított. A második játékrészben fölénybe került a Lenti, meg is szerezte a vezetést, azonban a második gólt, ami lezárhatta volna a találkozót, nem tudta megszerezni az adódó lehetőségeiből. A vendégcsapat a második félidei egyetlen lehetőségét gólra váltotta. Összességében a döntetlen megfelelt a játék képének.

Gólszerzők: Kiss, ill. Szakmeiszter J. Jók: Fehér, Szabó, Balogh B., ill. Szollár, Kovács, Novák, Latin. U19: Lenti TE-Semjénháza, elmaradt.

 

Szepetnek-Olajmunkás Gellénháza 0-0

Szepetnek, 100 néző. Jv.: Vincze G.

Szepetnek: Szőke R. - Balázs, Völgyi, Rákhely, Szép (Szabó), Bedő, Cs. Horváth G., Nagy, Szőke Á. (Anger), László (Petanovics), Kollár. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Török, Horváth, Bognár (Vincze), Szabó, Odonics (Toplak B.), Ferenczi, Dávid, Nagy Z., Nagy B. (Pintér). Játékos-edző: Bencze Péter.

Két jól felkészült csapat, kemény, férfias küzdelem, igazságos döntetlen eredmény. Az első félidőben az erős széltől támogatott vendégek, a második játékrészben a hazaiak játéka volt veszélyes a kapura. A mérkőzés kiemelkedő epizódjai közül említést érdemel Szőke Richárd bravúros védése és Szőke Ádám kapufája. Pontszerzésével a Gellénháza nagy lépést tett a 3. hely végleges megtartásához.

Jók: Balázs, Bedő, Nagy, Cs. Horváth G., ill. Horváth, Török, Nagy Z., Ferenczi. U19: Szepetnek-Gellénháza 4-0.

 


Szerszámsziget-Zalalövő-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 2-2 (2-0)

Zalalövő, 100 néző. Jv.: Major Zs.

Zalalövő: Dóra - Kellner, Balogh A., Tóth B., Szőke, Elek, Gyenese, Sipos, Zsoldos, Mavolo, Darabos (Tóth Á.). Edző: Ostrom János.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Horváth D., Tóth D., Sümegi (Csík T.), Gájer P., Vastag (Kónya M.), Horváth B., Csik K., Gájer F., Németh Á., Németh A. Edző: Jankovics Péter.

A mérkőzés elejét a vendégek uralták, majd fokozatosan javult a ZTK teljesítménye. A félidő derekán Elek kényszerítőzött Gyenesével, utóbbi pedig közelről a hálóba lőtt, 1-0. A szünet előtt Darabos szabadrúgása átszállt a védők feje fölött és az érkező Elek nagy erővel a hálóba vágta a labdát, 2-0. Fordulás után Tóth Dániel középre adását Gájer Péter juttatta a hálóba, 2-1. Nagy iramban zajlott a második félidő, a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, sikerrel. Zalaszentgróti szöglet után egy fejest Dóra még bravúrral védett, de a kipattanót Gájer Ferenc értékesítette, 2-2. A találkozó végén meccslabdája volt a hazai gárdának, de Tóth Bence ziccerét a vendégkapus bravúrral hárította. Izgalmas, jó iramú mérkőzésen döntetlen született, amellyel igazából egyik csapat sem lehet elégedett.

Gólszerzők: Gyenese, Elek, ill. Gájer P., Gájer F. Jók: Balogh A., Elek, Gyenese, Kellner, ill. Gájer P., Gájer F., Sümegi, Tóth D. U19: Zalalövő-Zalaszentgrót 0-1.

 

Türje-Kaposi International Transport Csács-NSE 0-4 (0-3)

Türje. Jv.: Réz N.

Türje: Farkas T. - Balázs M., Tóth G., Nagy I. (Szabatin), Kerkai (Koczka), Vasas N., Szép, Nagy T., Tamás, Nagy A. (Balázs S.), Károly (Egyed). Edző: Guitprecht László.

Csács-NSE: Kozma (Szilasi) - Nyári (Bandics), Mihalecz, Lepár (Kiss B.), Horváth Pa. (Lukács), Csongár, Éder, Horváth Pé., Horváth A., Csik, Domján (Rédei). Edző: Sebők József.

A jobb játékerőt képviselő vendégcsapat az első félidőben három gólt rúgva eldöntötte a mérkőzést a jól küzdő hazaiak ellen.

Gólszerzők: Mihalecz (3), Csongár. Jók: Kerkai, Balázs M., Nagy T., ill. Lepár, Mihalecz, Csongár. U19: Türje-Csács-NSE, elhalasztva.

 

Flexibil-Top Zalakomár-Lets Do It Technoroll Teskánd 2-3 (1-1)

Zalakomár, 150 néző. Jv.: Lancz Zs.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Bagó, Horváth Zs., Fenusz, Tóth-Pajor Sz. (Szefcsik), Fábián, Horváth J. (Horváth I.), Madarász, Szelei, Földesi (Mészáros), Tarnóczai. Edző: Kiss István.

Teskánd: Bucsics - Viola, Zsuppán, Magyar, Gulyás (Boczföldi), Major, Lapat, Hadrik, Vizsy, Pergel D., Németh. Edző: Pergel Attila.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a kiállítás után Madarász 11-esével vezetést szerzett a hazai csapat, amely kissé megfogta a Zalakomárt. Ezután a vendégek feljöttek, több helyzetet alakítottak ki és ugyancsak büntetőből egyenlíttek. A második játékrészben a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, és rengeteg ziccert alakítottak ki, de ezekből csak egyet tudtak értékesíteni. Már úgy látszott, hogy a Zalakomár behúzza a győzelmet, de ekkor egy szöglet és egy pontrúgás után szerzett két góllal a vendégek szerencsésen elvitték a három pontot. Összességében a hazai csapat önmagát verte meg.

Gólszerzők: Madarász (2, egyet 11-esből), ill. Pergel D. (3, egyet 11-esből). Jók: Madarász, Horváth Zs., ill. az egész csapat. Kiállítva: Hadrik (30., Teskánd).

U19: Zalakomár-Teskánd 3-1.

Büntetőt hibázott, de nyert a Nagykanizsa

Femat Csesztreg-Nagykanizsa 1-2 (0-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Csesztreg: Fábián - Horváth R., Kiss Ba., Kancsal, Nagy N., Magai, Molnár, Elek, Szekeres, Pethő, Nagy R. (Nemsics). Edző: Őr József.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Kulcsár O., Rácz (Ágoston), Kulcsár R. (Kotnyek), Hóbor, Szalai, Papp, Gerencsér, Péntek, Boros (Zsirai A.), Kisharmadás (Zsirai P.). Edző: Gombos Zsolt. Gólszerzők: Nagy N. (11-esből), ill. Péntek, Zsirai P. Jók: Molnár, Elek, Nagy N., ill. az egész csapat.

Az első félidőben a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és többet támadtak, de a hazaiak védelme mindent hárított. Az 53. percben Szalai végezhetett el egy büntetőt, de Fábián remek vetődéssel hárított. A 68. percben Péntek lövése talált a kapuba, 0-1. A 85. percben Nagy Norbert 11-esét a vendégek kapusa nem tudta hárítani, 1-1. Három perccel később Zsirai Péter szerzett gólt, és a kanizsai csapat megszerezte az értékes három pontot.

 

A II. osztály hét végi eredményei

Zalaegerszeg - A hét végén a 26. fordulót rendezték a megyei labdarúgó II. osztályban. Északon a Keszthely nyerte a rangadót és két fordulóval a vége előtt 5 pontra nőtt az előnye.

Északi-csoport

Böde-Keszthely Milefa 0-3 (0-0),
Police-Ola-Zalaszentgyörgy 1-6 (1-2),
Nagykapornak-Helsa Andráshida TE 1-1 (1-1),
Zalaszentiván-Páterdomb 0-1 (0-0),
Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Z-Service Zalaszentmihály 0-1 (0-1),
Cserszegtomaj-Rezi Petőfi 1-2 (1-0),
Várvölgy-Sármellék 6-1 (3-0).

Déli-csoport

Sportklub Gutorfölde-Gelse Termál 1-3 (1-1),
Molnári-Miklósfa 0-0, ZNet-Telekom Becsehely-Lenti TSZ 6-1 (3-0),
Reák-Gép Bak-Kerámia Tófej 1-7 (1-3),
Sava-Borsfa-Borsfa-Pölöske 1-1 (0-0).

 

TUDÓSÍTOTTAK:

CSESZTREG Kopecskó János
GYENESDIÁS Góth Imre
LENTI Kosár Lajos
SZEPETNEK Harmat János
TÜRJE Guitprecht László
ZALAKOMÁR Tóth-Pajor Szabolcs
ZALALÖVŐ Herczeg Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!