futócéllövők

2019.07.10. 19:26

Megkezdődött az Eb Gyenesdiáson: ukrán és orosz vezetés

A 30+30 lövéses normál szám 30 lassú sorozatával elkezdődött a futócéllövők 50 méteres Európa-bajnoksága a BEFAG Keszthely LK Sportlőtér Centrumában.

Góth Imre

Tasi Tamás, a magyar férfi csapat tagja a lőállásban Fotó: Pezzetta

Európa legszebb, természeti környezetben épített sportlőterén 10 ország 59 versenyzője ideális fény- és hőmérsékleti viszonyok között kezdte meg szerdán a versenyzést. A sort a hölgyek nyitották, majd a férfiak és a junior versenyzők következtek. Csütörtökön a 30 gyorssal folytatódik a sorozat, amiben mindenki a lehető legkevesebbet szeretne rontani, hiszen a 10 méteres távolságon fele annyi ideje lesz eltalálni a cél közepét.

A hölgyeknél első alkalommal rendezik meg önálló számként a 30+30-as számot Európa- bajnokságon, eddig ugyanis részükre 20+20-as számot tartottak. A mai napon tehát biztosan Európa-csúcs felállítására kerül sor Gyenesdiáson… Erre jelenleg ukrán versenyzőknek nyílik a legtöbb esélye, hárman is az élen állnak, közülük Honcharova Valentyna 293 körrel vezet. A magyarok közül az első nap után 6. Major Veronika 284 körrel, 10. Körtvélyessy Gabriella 269-cel, 13. pedig Bedekovich Viktória 225 körrel. A férfiaknál a szoros állást kell kiemelni. Több esetben a tízesek döntöttek a jelenlegi sorrend kialakulásában. Hazánk sportlövészei egymás után állnak: 9. Sike József 294, 12. Tasi Tamás 293, 13. Boros László 293 körrel. Itt a legjobb az orosz Azarenko Mikhail 298 körrel.

Tasi Tamás, a magyar férfi csapat tagja a lőállásban Fotó: Pezzetta

A versenyt követően a hazai pályán induló Major Veronika elsőként arról a különleges érzésről mesélt, milyen nagyszerű számára, hogy otthonából indulhatott az Eb-re. A versenyről elmondta, 6 kört bent hagyott, ezeknek a fele 8,8-es volt, s alig érzékelhető különbség választja el a 9-estől. Itt azonban nem adnak tized pontokat. A mai gyors szám a sorrendet még átalakíthatja a legjobbak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában