Sport

2016.11.10. 16:49

Mátés Patrik a serdülő arany után már junior bajnok is

Nagykanizsa - A gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezték a junior férfi ökölvívó országos bajnokságot, melyen a Botos András Ökölvívó Akadémia növendéke, Mátés Patrik is ott volt az indulók között.

Kühne László

Mi több, a Heves megyei helyszínen felállított szorító minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad majd a nagykanizsaiak reménysége számára, hiszen a Botos-akadémia versenyzője az 57 kg-osok súlycsoportjában az első helyig menetelt.

Mátés Patrik 15 másik társával együtt mérlegelt saját mezőnyében - így az teljes volt létszámilag -, tehát az magyar bajnokság mind a négy napja során „jutott" ellenfél a dél-zalai bokszolónak. A nyolcaddöntővel kezdett, majd jött sorra a többi, a negyed-, és elődöntő, majd a finálé. A négy párharc közül Patrik valamennyit egyhangú pontozással hozta le. Köztük a mindent eldöntő összecsapást, a kaposvári Orsós Róberttel szembenit is. A somogyi ökölvívó a legnagyobb ellenlábasa ez idő tájt, vele szemben sem volt azonban megállás, ami országos bajnoki címet jelentett Mátés javára a junior ob-n.

Mátés Patrik (balról), edzőjével, Tóth Lászlóval együtt elégedett lehet, hiszen a fiatal tehetség fejlődése úgy tűnik, töretlen

A Botos-akadémia növendéke ezzel elmondhatja magáról, hogy tavalyi serdülő bajnoki címe után - melyet Egerből hozott - Gyöngyösön a magasabb korosztályban is a legjobbnak bizonyult.

- Jó esélyekkel indult Patrik az országoson, vagyis valahol a bajnoki elsősége várható volt - fogalmazott edzője, Tóth László. - Ezért is sajnáljuk, hogy nem Patrik indulhatott korábban a junior Eb-n, de ezúttal valóban bizonyított, hogy a szakvezetés számíthat rá a jövőben.

Ha már egy korosztályos világesemény szóba került, jön egy másik, melyen viszont lesz érdekeltsége a Botos-akadémiának, mivel növendékük, Botos Károly indulhat a szentpétervári ifjúsági világbajnokságon. A 17-18 évesek seregszemléjén az egyébként salgótarjáni anyaklubbal rendelkező Botos a 64 kg-osok mezőnyében indulhat, magára a vb-re pedig előzetesen 75 országból 400 versenyzőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!