Sport

2017.01.30. 16:31

Már ne az egerszegi városi sportcsarnokot keresse

Hivatalosan január elejétől már „él” az új elnevezés, de a gyakorlatban hétfőn, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az egerszegi városi sportcsarnokot mostantól Zalakerámia Rendezvény- és Sportcsarnoknak hívják.

Kerkai Attila

A városházán tartott névadón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere fontos mérföldkőnek nevezte a megállapodást. A város, mint a Zalakerámia-ZTE KK fő tulajdonosa már tíz éve szoros kapcsolatot ápol a Zalakerámia Zrt-vel, a partnerség pedig most egy magasabb szinte ért. A világban, és az utóbbi időben már idehaza is egyre gyakoribb, hogy egy-egy helyi sportlétesítmény támogatói nevet kap, s ez történt most is. A Zalakerámia kezdeményezte a névadást, amire a közgyűlés áldását adta, és ez Balaicz Zoltán szerint hosszú távú anyagi stabilitást adhat a ZTE kosarsainak és a sportcsarnok fejlesztéseit is elősegítheti.

A bejelentésen jelen lévő dr. Rafik Jaramani, a Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója is azt emelte ki, hogy a kosárcsapattal tíz éve tartó kapcsolatuk már-már egy jó házassághoz hasonlítható. Mert volt, hogy a cégnek akadtak nehezebb pillanatai, voltak évek, amikor a csapat gyengélkedett, de kitartottak egymás mellett. A vezérigazgató bemutatott egy tervet is, hogy a létesítmény homlokzatán hamarosan miként jelenik meg a nevük.

Balról dr. Gyimesi Endre, Stárics Kornél, Balaicz Zoltán, dr. Rafik Jaramani és Bánhegyi Péter, utóbbi a sportcsarnok vezetője Fotó: Szekeres Péter

A ZTE KK ügyvezetője, Stárics Kornél azt emelte ki, hogy valóban biztosabb lábon állhat majd a klub többek között ezzel a megállapodással is, és újra megismételte azon reményét, hogy egy-két éven belül szeretnék magukat a nemzetközi porondon is kipróbálni.

A ZTE KK társadalmi elnöke, dr. Gyimesi Endre pedig az emelte ki, hogy a kosárélabdának komoly hagyománya van a városban és mint Zalaegerszeg korábbi polgármestere annak is örült, hogy 10 évvel ezelőtt korrekt partnert választottak a Zalakerámia személyében fő támogatónak. Viszont anélkül nem működhet jól egy csapat, ha a számára otthonul szolgáló létesítmény vezetése nem áll mögötte, ám Zalaegerszegen szerinte ez is biztosított.

A Zalakerámia 10 éven át lesz a csarnok névhasználója, az első évben 13 millió forintot ad ezért, majd ezt az összeget 2026-ig évente 500 ezer forinttal növeli. A bevételből a ZTE KK nyolcvan, míg a sportcsarnok húsz százalékban részesül.

Balaicz Zoltán még azt is elmondta, hogy a csarnok előtti tér hamarosan 120 millió forintból megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!