Sport

2019.06.05. 18:24

Két arany a combat wrestling-Eb-ről

Nemrég Tamási adott otthont a combat wrestling-Európa-bajnokságnak, melyen két zalaegerszegi sportoló is megmérette magát.

Kerkai Attila

Balról Szanati József, mellette Molnár Benjamin Fotó: a szerző

A szabad fordításban harci birkózásnak nevezett küzdősportban az álló küzdelem pontozása hasonló a hagyományos szabadfogású birkózáshoz, földharcban viszont engedélyezett a kar és láb feszítése, illetve a különböző fojtástechnikákkal is feladásra lehet kényszeríteni az ellenfelet. A földharctechnikák megismertetésében sok segítséget adtak Molnár Benjaminnak és Szanati Józsefnek a Zalaegerszegi Brazil Jiu-Jitsu Klub sportolói.

Balról Szanati József, mellette Molnár Benjamin Fotó: a szerző

A szőnyeg persze egyik egerszegi versenyzőnek sem volt idegen. Molnár Benjamin, mielőtt az MMA és a ketrecharc világába lépett volna, gyermekkorától kezdve egészen felnőtt koráig birkózott, és meggyőző teljesítményt nyújtva fölényesen nyerte meg a 62 kg-os kategóriát. A másik sportember Szanati József, aki a tófeji iskola testnevelőtanára és a Tófeji Kerámia SE birkózóinak edzéseit irányítja, a veterán 90 kg-os kategóriában szerzett aranyérmet. A két versenyzőt egyébként régi barátság köti össze, ami még sok évvel ezelőtt köttetett a zalaegerszegi birkózóteremben, ahol a felkészülésük nagy részét végzik.

A combat wrestling-világbajnokságot egyébként ez év októberében rendezik Bukarestben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában