Sport

2015.02.18. 13:26

Zalai dobogós reményekkel rajtol az NB II tavaszi szezonja

Körkép - Hosszú pihenő és félkészülés után a hétvégén folytatódik az NB II-es kézilabda bajnokság, benne három zalai indulóval. A Hévíz SK női együttese és az N Izzó SE férfi csapata szombaton itthon, míg a K. Georgikon DSE férfi gárdája idegenben kezd.

Zalai Hírlap Sport

A Hévíz SK a nők Dél-nyugati csoportjában szombaton 16 órakor a Siklós ellen kezdi a tavaszt, amelyet az ősszel időn túli szabaddobással győzött le Baranyában. A sorsolás szeszélye folytán a zalaiak tavasszal kétszer annyiszor játszanak hazai pályán mint idegenben.

A felkészülést már január első hetében elkezdték és az edzéseken a vidéken tanuló egyetemisták kivételével szinte mindig teljes létszámban vettek részt. Öt felkészülési mérkőzést játszottak és valamennyit megnyerték. Igaz hazai pályán, de közben legyőztek náluk magasabb osztályban szereplő együttest is.

A tavaszi idénynyitóra várják az ősszel népesebbé vált szurkoló táborukat. A klub junior együttese szintén 4. helyen áll a bajnokságban, és jó esélye van, hogy a dobogón végezzen a szezon végén.

- Jól sikerült a felkészülésünk, amelyet csak egy-egy betegség és sérülés akadályozott - fogalmazott Klász Karola játékos-edző. - Jó formában van a csapat és fizikálisan is rendben vagyunk. Az osztályból a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Kozármisleny kiemelkedik. A fiatalok fejlődése szempontjából jó, hogy a NEKA ebben a mezőnyben szerepel, viszont rossz, hogy soha nem lehet tudni, a 60 fős keretükből éppen milyen erősségű csapattal állnak ki. Hasonló jó szereplésre számítok a csapatomtól mint ősszel, és van esély, hogy a dobogóra odaérjünk.

A Keszthelyi Georgikon DSE a férfiak Észak-nyugati csoportjában az ősszel a papírformának megfelelően szerepelt, kivételt csak az utolsó forduló jelent, melyben a Mór mért rájuk fájó vereséget. A tavaszt az élcsapatok ellen kezdik, szombaton mindjárt Ajkára utaznak, mely ősszel 26-18-ra nyert Keszthelyen. Hazai mérkőzéseikre továbbra is vasárnaponként 15 órától várják szurkolóikat a Csokonai Sportcsarnokba, ahol az első vendég majd az MKB Veszprém II lesz.

Ha a keszthelyi fiataloknak sikerül megismételniük az őszi játékot, akkor a felsőházi pozíció megőrzésére van esély. A tavalyi bajnoki bronz megismétléséhez már szükség lenne arra is, hogy a riválisaik keresztbe verjék egymást.

- A tőlünk megszokott, támadó szellemű kézilabdát szeretnénk folytatni tavasszal is - mondta Baranyai Norbert játékos-edző. - Sérült játékosaink felépültek, és rendelkezésre áll a Csurgóról kettős igazolással érkező Szász Szabolcs, illetve a csapathoz visszatérő kapus, Horváth Sándor is. A keretből nem távozott senki. A felkészülést január közepén kezdtük heti háromszori edzéssel. Sajnos idén az időjárás meghiúsította a betervezett felkészülési teremtornán való indulásunkat.

Kékben Csató Dávid, az Izzó játékosa harcol ellenfelével a nagykanizsai csapat egyik őszi meccsén
Fotó: Szakony Attila

Az N. Izzó SE szombaton 18 órakor a Hőgyészi SC fogadja a Zsigmondy-csarnokban. A csapat háza táján az őszi 8. helynél jobbat vártak, de a lehetőség a javításra tavasszal adott. A nagykanizsai klub próbált a meccsidőpontokkal úgy sakkozni , hogy a kettős igazolású játékosok is a lehető legtöbbször játszani tudjanak, illetve hogy a munkahelyi elfoglaltságok is minél kisebb akadályt jelentsenek.

- Szeretnénk lényegesen jobban szerepelni, mint az ősszel - fogalmazott dr. Woth Péter, a kanizsaiak Vas megyéből érkezett trénere. - A menetrendünk kialakításánál is a lehető legtöbb győzelem megszerzése volt a szempont. Bár így a szurkolóknak adtunk némi plusz feladatot, hiszen a hazai mérkőzéseink nem a szokott időpontokban és ritmusban lesznek.

Új arcokat viszont nem kell megszoknia a publikumnak, az Izzó keretében ugyanis nem volt mozgás a télen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!