Sport

2017.04.21. 17:35

Egerszegi siker Santa Sofiában

Az olaszországi Santa Sofiában a Sportilia Olimpiai Sportközpontban vett részt nemzetközi tornán a Zalakerámia ZTE KK U12-es gyermek csapata, amely nem is tért haza a viadal trófeája nélkül.

Kerkai Attila

Halász Gergely és Ambrus Péter edzők irányítása mellett a ZTE KK fiataljai 8 csapatos tornán vettek. Az első csoportmérkőzésen az olasz első osztályú Virtus Venezia U12-es csapatával találkoztak a fiatalok és meggyőző játékkal 51-20 arányban győztek. Másnap délelőtt a Samoggia Azzuri akadémia következett akiket szintén magabiztosan, 51-22 re vertek. Ezzel az is eldőlt hogy a döntőbe kerülésért mérkőznek meg az Energie Padova csapatával. A kezdeti görcsös játékot levetkőzve, a végére mindenkinek játék lehetőséget adva, 46-34 arányban diadalmaskodtak az egerszegiek.

Így pedig nem maradt más hátra, mint a torna döntője, melyben a ZTE KK csapatának az euroligás Emporio Armani Milano akadémiája, a Social OSA Milano volt az ellenfele. A gyerekeknek az is élményt jelentett, hogy mintegy háromszáz néző előtt rendezték a finálét, így a nagy meccsek hangulatát, ha kicsiben is, de átélhették a fiatalok. A végig kiélezett mérkőzésen végül 33-18 ra diadalmaskodtak a ZTE KK fiataljai, s ezzel elhódították a torna kupáját is.

A győztes csapat tagjai: Gerencsér Botond, Garai Dávid, Deák Róbert, Lovas Bán Barnabás, Horváth Bálint, Kulcsár Olivér, Kiss Armand, Novák Téglás Patrik, Takács Levente, Komády Márton, Gyimes Áron, Tóth Barnabás, Döbröntei Búlcsú, Szalay Domonkos, Bihari Barnabás, Tóth Marcell, Koller Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!