Sport

2015.06.24. 14:35

Bencsik Márk ezüstje az íjász diákolimpián

Hévíz - Budapesten rendezték meg az íjászok országos diákolimpiai küzdelmeit, melyen közel kétszázan vettek részt. Az erőpróbán a hévízi Bencsik Márk ezüstérmet szerzett.

Kerkai Attila

A Hévíz SK két íjásza, Bencsik Márk és Dancsák Dénes is ott volt az országos döntő tekintélyes mezőnyében. A két zalai reménység a diákolimpiai döntő egyik legnépesebb kategóriában, az olimpiai számban indult, azon belül pedig a serdülő korosztályban állt rajthoz. A legjobb régiós verseny, valamint az országos döntő eredményének összesítése határozta meg a végső sorrendet. A két hévízi versenyzőt a régiós vetélkedéseken elért eredményeik alapján a dobogóra esélyes versenyzők között tartották számon klubjuknál.

Bencsik Márk célra tart. Csak kevesebb telitalálata miatt kellett lemondania a diákolimpiai bajnoki címről. Fotó: Hévíz SK

A küzdelmek aztán rendkívül izgalmasan alakultak. A kategóriában pontegyenlőség alakult ki a hévízi Bencsik Márk, valamint egy hajdúhadházi riválisa között. Ebben az esetben a szabályok értelmében a telitalálatos lövések száma döntötte el az elsőséget, amiben egy kicsivel jobb volt a hajdúhadházi versenyző, így Bencsik Márk – valóra váltva a dobogós esélyt – ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!