Kellene még javulni

2019.03.21. 19:24

A ZTE KK védekezése tűnik most a kritikus pontnak

Az ellenfelet dicsérte mindkét oldal a szerdai, Zalakerámia-ZTE KK – DEAC férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés után. Elégedettebb a debreceniek lehettek, hiszen kosárgazdag mérkőzésen, 114-112-re nyertek.

Kerkai Attila

A debreceni Polyák László (feketében) itt már elkésett a közbeavatkozással a zetés Greennel szemben Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Andriy Agafonov, a ZTE KK ukrán centere például a találkozó után azt emelte ki, hogy a DEAC a hármasokat elképesztő százalékkal dobta, miközben csapata is mindent megtett a sikerért. A meccs egyik debreceni nyerőembere, Henry Dugat volt, akit nem tudtak tartani a zalaiak. Ő úgy fogalmazott, hogy a ZTE KK-nak is jár az elismerés, hiszen nagyon kemény ellenfél volt, de most ők voltak a jobbak.

A debreceni Polyák László (feketében) itt már elkésett a közbeavatkozással
a zetés Greennel szemben Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A mérkőzés egészének a tanulsága mégis az: az egerszegi csapatnak most már tartósan gondjai vannak a védekezéssel. A vereséget sem lehet csak azzal magyarázni, hogy az ellenfél ismét nagyon jól dobott, s ne feledjük: azért a ZTE KK is 112 dobott pontot dobott, de ezzel sem tudott nyerni. A hazai vereség persze fáj a zalai híveknek is, ám egy idegenbeli bravúrral talán még visszajöhet az esély a felsőházra.

A ZTE KK eljutott addig, hogy harcban lehet a felsőházért, ami sok szakember szerint is erőn felüli teljesítés. Ez a keret ugyanis nem úgy vágott neki a bajnokságnak, hogy elvárás lenne vele szemben az alapszakasz végén az ötbe kerülés. Amiről még most sem kell lemondani, de az alapcél az volt, hogy a csapat jusson be a rájátszásba, márpedig ez még reálisan elérhető célnak tűnik. Az más kérdés, hogy az egerszegiek előtt megnyílt egy kapu a még jobb szereplésre, ám ehhez most kellene még egy kis javulás.

Amúgy pedig mindenki esetében még csak részeredményekről beszélhetünk, mert a bajnokságnak még nincs vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában