Babati kettőt vállalt

2019.03.03. 18:58

A ZTE FC gólparádéval győzött

A labdarúgó NB II 26. fordulójában a ZTE FC együttese ismét hazai pályán szerepelt. Az egerszegiek szándéka egyértelmű olt, vagyis az előző heti kaposvári vereségüket szerették volna kijavítani egy hazai sikerrel. Mindez a Tiszakécske ellen sikerült, méghozzá gólparádéval.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC – Duna Aszfalt Tiszakécske 4-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 1753 néző. Jv.: Pintér (Bertalan, Pintér).

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Grumic (Kocsis G., 65.) – Babati (Gergényi, 77.), Barczi Novák, 71.), Gajdos. Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

Tiszakécske: Molnár M. – Sirokmán, Kardos, Csáki, Kocsis G. – Polyák (Gréczi, 60.), Sváb, Szabó L., Tölgyesi – Puskás (Mihály D., 54.), Szabó D. Vezetőedző: Szabó István.

Gólszerző: Lesjak (21.), Babati (51., 54. – 11-esből.), Gajdos (57.), illetve Sváb (18.).

Sárga lap: Novák (82.), Kocsis G. (92.), illetve Mihály D. (76.)

Fotó: Pezzetta Umberto

A vasárnap, kora délután lejátszott találkozókon pontokat vesztett a Kaposvár, így a tabellán második ZTE előtt ott állt a lehetőség, hogy kissé elszakadjon a somogyiaktól. Ehhez persze győzelem kellett egerszegi részről, melynek kezdőjében ismét ott volt Gajdos Zsolt, s ezúttal Kocsis Gergő maradt ki az előző hetek csapatából. Grumic ezúttal egy sorral hátrébb helyezkedett, a Tiszakécske pedig határozottan kezdett, de néhány perc után már a hazaiak irányítottak. A 10. percben Lesjak fejelt alig mellé, ami után megint mezőnyjáték következett. Grumic pörölt a társakkal, hogy támadjanak le, és jött a gól. Méghozzá tiszakécskei, amikor a 18. percben labda balra került, Sváb futotta be és ballal, 14 méterről mesteriek csavart a hosszú sarokba, 0-1. A lövés védhetetlen volt, akkora „kifli” volt benne. Ám nem sokáig vezettek a vendégek. A 21. percben Kiss Máté bal oldali szögletére többen is érkeztek, végül Lesjak a bal kapufa közeléből a hálóba fejelt, 1-1. Ez gyors gólváltás volt, a ZTE támadásban maradt és gördülékeny volt a játéka. Ekkor vendégoldalról hallatszott a harci kiáltás („kijjebb!”), hiszen beszorultak, egerszegi oldalon pedig jó pár gólerős futballista tartózkodott a pályán. A 33. percben Barczi jó lövéssel tesztelte Molnár kapust, a tiszakécskeiek pedig alig tudtak kiszabadulni a saját térfelükről. A ZTE-nek nem voltkönnyű dolga a betömörülő és masszív védekezéssel szemben.

Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidőre sem változott sok minden, a zalaiak támadtak, a Tiszakécske védekezett. Az 51. percben aztán Devecseri harcossága után (labdát szerzett) Babati kétszer „állított” az irányzékon és 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 2-1. A kérdés az volt, mi lesz erre a vendégek válasza, kijjebb jönnek-e így, hogy már vesztésre állnak. Hazai büntető következett...Az 54. percben egy gólba tartó labdánál kezezést látott a játékvezető, a 11-est pedig Babati a bal alsó sarokba lőtte, 3-1. És nem volt vége, hiszen három perc múlva egyérintős passzokkal remek támadást vezetett a ZTE FC, aminek a végén Babati lőtt, a labda Gajdos felé ment, aki testtel tolt rajta még egyet, a labda pedig a hálóban kötött ki, 4-1.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE teljesen felőrölte az ellenfelet, remekül játszott, úgy futballozott, ahogy előzetesen ígérte, vagyis gólra törően. Az egerszegiek felszabadultan futballoztak, egy-egy megmozdulás után jogos volt a nézőtéri taps, hiszen a nézők is élvezték a játékot. Több gól nem esett, a Tiszakécske eljutott még egy-egy kontráig, de nem túl nagy meggyőződéssel. A ZTE FC remek játékkal győzött, s erre mondják: remek futballeste volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!