A vendégek ott lesznek a play off-ban

2019.05.15. 20:00

A vége izgalmas lett, de győzött a Sopron KC Egerszegen

A 2018-2019. évi NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban utolsó mérkőzésére készült a Zalakerámia-ZTE KK, amely szerda este a Sopront fogadta. A középházban a ZTE KK számára már tét nélküli volt ez a mérkőzés, a vendégek viszont még reménykedhettek a rájátszásba kerülésben. Győztek és ott lesznek a play off-ban.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Zalakerámia-ZTE KK – Sopron KC 80-89 (15-31, 20-21, 22-13, 23-24)

Zalaegerszeg, 600 néző. Jv.: Kapitány, Minár, dr. Mészáros.

ZTE KK: Ware 8/6, Thompson 14, Green 2, Szabó Zs. 16/3, Bagó 9. Csere: Durázi 12, Doktor 13/12, Gulyás, Farkas A., Kis R. 3/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Supola 12/6, Lemar 22/3, Molnár M., Gordon 19, Wiggins 15. Csere: Warner 19/9, Dénes G. 2. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Szabó Zs. (34.), Bagó (39.).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A találkozó előtt adták át a két éve alapított Szidónia-díjat, amit minden szezon végén a legígéretesebb fiatal egerszegi kosarasnak jár. Az idén Szalay Domonkos vehette át ezt az elismerést.

A mérkőzés pedig a lehető legrosszabbul kezdődött a ZTE KK számára, ugyanis az Andriy Agafonov sérülése miatt kezdőcsapatba került Bagó Martin nem töltött el tíz másodpercet sem a pályán, máris le kellett cserélni. A derekát ápolták, de később azért visszatérhetett. Ekkor viszont a Sopron már 14 ponttal vezetett (6-20), ugyanis a vendégek könnyedén szerezték pontjaikat. A ZTE számára már semmilyen tét nem volt, győzelem esetén sem juthattak a rájátszásba (10. lesz a bajnokság későbbi zárásakor), a Sopron viszont siker esetén biztosan a nyolcba kerül. Jól látszott, hogy a motiváltabb csapat is az SKC volt, amely úgy tűnt, hogy gyorsan döntésre is viszi a dolgot. A ZTE KK csapatán talán csak a második negyedtől látszott némi tűz, hogy hazai pályán szeretné esetleg szépen lezárni ezt a bajnokságot. A Sopron továbbra is biztosan vezetett, sőt, elérte a 20 pontos (21-41) különbséget is. A kevés néző nem láthatott jó játékot a ZTE-től, ráadásul Green is megsérült, a bokáját ápolták és nem úgy tűnt, hogy visszatér. Sima soproni vezetéssel zárult az első játékrész (35-52).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ahogy várni lehetett, Green már nem volt ott a ZTE csapatában a második félidőben, de igazán már nem volt ennek jelentősége. A Sopronnak csak arra kellett figyelnie, hogy az előnyét már ne adja le. A mérkőzés akkor élénkült meg kissé, amikor a ZTE (Doktor két triplát is dobott) 55-64-re felzárkózott 20 pontos hátránya után. A Sopron alaposan behúzta a féket, így nem volt még reménytelen a ZTE helyzete. Bencze Tamás vezetőedző a zalaiaknál Ware-t a harmadik negyed közepétől sokáig a kispadon ültette, majd Doktor újabb hármasánál már csak 7 pont volt a különbség, ám Warner gyorsan válaszolt (62-72). Visszajött Ware, mellette négy magyar játékos volt ekkor a pályán a hazaiaknál úgy, hogy Szabó már kipontozódott, és kezdett izgalmas lenni a hajrá (71-76). A vendégek szakvezetője, Sabáli Balázs időt kért, ami után Warner hét pontja következett, hogy a Sopron kissé megnyugodhasson (75-83). Egy hangulattalan mérkőzésnek indult találkozó végül „élettel teli” lett. Bagó kipontozódott, majd Doktor a negyedik tripláját is bedobta (78-85). Ám kevés idő maradt már, a Sopron pedig nem engedte ki a kezéből a győzelmet, ami számára a rájátszásba kerülést jelentette.

Nyilatkozatok:

Bencze Tamás: „ Azért nem mondhatjuk, hogy mindent megtettünk, mert az első negyedben alulkoncentráltak voltunk. Utána már nagyjából elégedett lehetek, de úgy lett volna ez szép, ha nyerünk. A Sopron megérdemelten nyert, gratulálok neki, kis reménysugár, hogy a fiataljaink ennyit hozzátettek a játékhoz.

Sabáli Balázs: ”Eleve úgy készültünk és főleg a második félidőtől, hogy a ZTE-t a problémái csak erősebbé tehetik. Az első félidőben jól támadtunk, a másodikban már nem jöttek a dobások. A ZTE győzelme is megérdemelt lett volna, mi játszottunk a tűzzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában