Sport

2017.05.28. 19:45

A láng zalai hordozói - Sportgálát rendeztek a győri ifjúsági olimpia jegyében

HÉVÍZ - Két hónappal a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előtt Hévízre érkezett vasárnap a Győrben megrendezendő versenyek lángja.

Góth Imre

A házigazdák az egész napot az ifjúsági sport népszerűsítésére szentelték. Elsőként Kovács Péter sokszoros világválogatott, világbajnoki ezüstérmes gólkirály és Triscsuk Krisztina Európa-bajnoki bronzérmes kézilabdázó a Városi Sportcsarnokban tartott játékostoborzó edzést. A labdarúgópályán közben 200 fiatal részvételével Bozsik tornát bonyolítottak le.

A Városháza előtti téren délben a Boombatucada zenekar műsora közben érkezett meg Győrből a EYOF kabalafigurája, kezében a fáklyával. Papp Gábor polgármester vette át tőle a lángot. A település vezetője elmondta: nagyon örültek amikor Kepli József alpolgármester, a rendezvény kezdeményezője megkapta a választ, és méltónak találták Hévízt, hogy a térségben egyedülálló módon, ide is elhozzák az ifjúsági olimpia lángját. A város mellett az itt folyó utánpótlás-nevelés is nagyobb figyelmet kap.

Kepli József alpolgármester (balról) és Papp Gábor polgármester közt a győri ifjúsági olimpia kabalafigurája, kezében a játékok lángját hordozó fáklyával   Fotó: A szerző

Belina Petrát, a Bibó-gimnázium diákját, a város NB II-es kézilabdacsapat tagját érte a megtiszteltetés, elsőként ő futhatott a lánggal a városban. Őt további helyi sportolók követték az 5 km-es körön: Giber Péter, Bencsik Márk és Raposa Roland, majd az ökölvívó Kökösi Virág hozta vissza a térre a lángot. Többen is kísérték a futókat hosszabb-rövidebb távon, ők részesei lehettek az álomnak, amit a Rába-parti város 2011-ben fogalmazott meg, július 22. és 29. közt pedig valóra is válthat az EYOF megrendezésével.

A gála moderátora, dr. Iglódi Endre ezután Kovács Péterrel beszélgetett, a jelenlévőknek kevésbé ismert kézilabdás történetekbe engedve bepillantást.

A szakosztályok kiemelkedő sportolóinak díjátadó ünnepségén Szalai Anna (asztalitenisz), dr. Belák Gergely (labdarúgás), Kökösi Virág (ökölvívás) és Berecz Nikoletta (kézilabda) részesült elismerésben. Itt került átadásra a női NB II Dél-Nyugat csoportjában pontazonossággal második helyen végzett csapat tagjainak ezüstérme is.

A nap zárásaként Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke hat darab defibrillátort adott át Hévíz, Zalaszentgrót, Lenti, Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!