Sport

2017.07.26. 15:55

A labdarúgó megyei III. osztályban bajnoki címet szerzett csapatok (II.)

A megyei labdarúgó-bajnokságban bajnoki címet szerzett csapatokat bemutató sorozatunkat zárjuk, mégpedig a III. osztályban a Nyugati-csoport és a Keleti-csoport aranyérmes együtteseivel.

Kerkai Attila

ADA-Nova (Nyugati-csoport)

Szekeres Zoltán egyesületi elnök értékelése:

A Nyugati-csoportban győztes ADA-Nova együttese. Felső sor, balról: Lábodi Tamás elnökhelyettes, Galamb Pál, Kocsis Norbert, Horváth Kristóf, Farkas István elnökhelyettes, Szekeres Zoltán elnök. Középen: Balogh Zoltán, Hajdu István, Balogh Ádám, Lendvai Tamás, Domján Péter, Nagy János, Horváth Tamás, Mátyás Péter, Kovács Zsolt. Elöl: Kovács Gábor, Pál Ádám, Szekeres János, Vitéz Richárd, Lendvai Gábor, Mayer András. A képről hiányzik Horváth Tibold és Balogh Richárd
Fotó: Nova SE

- Csapatunkra gyakorlatilag elvárásként nehezedett, hogy megnyerje a III. osztályú versenysorozat Nyugati-csoportjának küzdelmeit. A cél közös és egyértelmű volt, azaz, hogy egy osztállyal feljebb, a megyei II. osztályban szerepeljünk nyártól. Ezen kívánalmaknak sikerült is megfelelni, így jelen pillanatban az U19-es keret kialakítása és a felnőtt együttesünk megerősítése mellett készülünk az eggyel nívósabb bajnoki sorozatban való megmérettetésre. Büszke vagyok a játékosainkra, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban a sok hátráltató tényező ellenére igazi csapatként, egymásért küzdve, nagyszerű csapatszellemről tanúbizonyságot téve nyerték meg egymás után másodszor a III. osztály küzdelmeit. Az elmúlt évben nem csak szakmailag léptünk előre, hiszen az ősz folyamán - ha minden a tervek szerint alakul - átadásra kerül az új öltöző komplexumunk. Ez az esztendő rendkívül fontos minden, a Novai Sportegyesülethez kötődő embernek, hiszen az új épület átadása, a sorozatban megnyert két bajnoki cím, illetve a megyei II. osztályban való indulás mellett idén ünnepeljük klubunk alapításának kilencvenedik évfordulóját is. Ami a jövőt illeti, nehéz konkrét célokat megfogalmazni a bajnoksággal kapcsolatban, hiszen abszolút újoncként szerepelünk majd a megyei II. osztályban. Azt viszont egészen biztosan tudjuk, hogy ugyanazokat az értékeket és alapelveket képviselve fogunk játszani, amelyek röpke három év alatt eddig repítették az egyesületünket. Fontos megemlítenem, hogy Nova önkormányzata és a névadó ADA Bútorgyár rendkívül biztos hátteret adnak az egyesületi célok megvalósításához. Az abszolút konstruktív és a jó kapcsolat biztos alapot képez a jövő évek fejlesztéseihez, illetve a működéshez.

Kehidakustány (Keleti-csoport)

A Keleti-csoportban a Kehidakustány SE az egész sorozatban csupán egy vereséget és három döntetlent könyvelt el, miközben 24 alkalommal nyert, így a legjobb mérleggel szerezte meg a bajnoki címet. Rózsa László vezetőedző is úgy érzi, megérdemelt a sikerük. A szakvezető ráadásul negyedik bajnoki címét ünnepelhette, hiszen korábban a Teskánddal, a Gellénházával, és a Zalaszentgróttal is nyert már bajnokságot.

A Keleti-csoportban bajnok Kehidakustány csapata. Hátsó sor, balról: Huber Tibor szakosztályvezető, Bozzai Attila kapusedző, Balázsi Ákos és Kator Tibor elnökségi tag, Balogh Zoltán, Dóczi Zsolt, Kurucz Richárd, Rózsa László vezetőedző, Mándi Norbert, Balogh Ádám, Kolompár Richárd, Horváth Attila, Szőke Péter, Aczél Norbert, Varga László, Kiglics Máté. Első sor: Varga András, Tamics Richárd, ifj. Lázár István, Pál László Attila, Baksa Zoltán, Sabjanics Gyula, Dóczi Olivér, Dóczi Balázs, Németh Ferenc, Huber Ádám, Kutnyák Márió Ferenc. A képről hiányzik Kovács Dávid és Lázár Roland
Fotó: Kehidakustány SE

- Bajnokságot nyerni soha nem egyszerű dolog, s most sem volt az - kezdte ezzel az értékelését a szakvezető. - Csoportunkban is volt még két-három csapat, gondolok az Óhídra, a Hévíz II-re és az Alsópáhokra, melyek szintén bajnoki álmokat szövögettek. Éppen ezért azt gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg az aranyérmet, hiszen közöttük a legjobbak voltunk. Egy éve dolgozom a társasággal, a siker annak köszönhető, hogy a pályán és azon kívül is szervezettek voltunk. Szerda-péntek ritmusban edzettünk és 12-16 fő mindig ott volt a tréningeken. A felkészülésünk is sikerült, és ránk egyáltalán nem az volt a jellemző, ami a III. osztályban előfordul, hogy csak a hét végén jövünk össze és futballozunk egyet. Mi rákészültünk a mérkőzésekre, ezért is mondtam, hogy szervezett csapat voltunk.

A Kehidakustány is azon III. osztályú bajnokok "klubját" erősíti, amely nem él a feljutás lehetőségével.

- Nem lépünk feljebb, bár a feltételek rendezettek - folytatta ezzel Rózsa László. - A település polgármestere támogat bennünket, itt van a mérkőzéseinken. Jómagam több helyütt voltam már edző a megyében, s nyugodtan mondhatom, a feltételek meg vannak teremtve minden téren, és ez nagyon jó. A kötelezően indítandó ificsapatot összeszedni viszont nem tudnánk, továbbá a felnőtt csapat összetétele is olyan, hogy a magasabb osztályban való indulást nem tudnánk vállalni. Fiataljaink nagyon sokat fejlődtek egy év alatt, aminek nagyon örülünk és ez is sokat számított a bajnoki címünkben.

MESTERLÖVÉSZEK:

Keleti-csoport

40 gólos: Huber Ádám (Kehidakustány).

30: Czémán László (Hévíz II).

28: Dóczy Zsolt (Óhíd).

Nyugati-csoport

30 gólos: Kovács I Péter (Pórszombat).

23: Domján Péter (Nova).

20: Szalai Balázs (Petrikeresztúr).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!